Ayşenur Arslan: Erdoğan istifa etsin!

Ayşenur Arslan: Erdoğan istifa etsin!
Halk TV Programcısı Ayşenur Arslan, Herkes bakanlar istifa etsin diyor, bakanlar neden istifa etsin sanki kararı onlar mı veriyor Erdoğan veriyor, erdoğan istifa etsin" diye konuştu.

Halk TV Programcısı Ayşenur Arslan, Marmaris İçmeler'de gerçekleşen Gökmen Karadağ ile Açıkça Muğla özel yayınına gerçekleşen saldırıya ilişkin İpek Özbey ile Gündem Özel'de değerlendirmede bulundu.

Arslan şöyle konuştu: 

Tam orman yangınları sürecinde ve tam da oranın gerçekleri iki Marmarisli yurttaş içi yanarak anlattığı için bu saldırı gerçekleşmişken yangın metaforu ile devam etmek istiyorum. Bu yangının özelliği bu kadar uzun süreli, bu kadar insanı evsiz bırakan bir yangın görmedik. Bunun başlıca nedeni zemini hazır olması. Aşırı sıcaklar ve buna hazırlıklı olunmaması. 

Esas olan bu saldırılar içinde aynı şeyi düşünüyorum bu zemini yaratmamaktır. Saray medyasında diyorlar 'Nefret söylemine hayır' diye. Nefret söylemini yayan sizsiniz. 

Erdoğan, AKP Genel Başkanı sıfatıyla açıyor ağzını, veriyor emirleri. Kutuplaştırma had safhadaysa, zillet ittifakı, nifak topumları... Böyle bir ortam hazırlarsanız yani iklimi ısıtırsanız bu iklimi, seçim geliyor diye soğutma gibi bir niyetiniz yoksa her yerde bir kozalak çıkar karşınıza.

Dün akşam kozalaklar çıktı işte. Bir siyasi yangın, Ankara'da iktidar kanadında var. Önlem alamadılar, kibirli davrandılar, özür dileme gibi bir adabı yerine getirmediler. Geldikleri nokta bu, dünyaya teşekkür etti Erdoğan. Dünyadan yardım isteyenlere soruşturma açılırken, Erdoğan dünyadan gelen yangınlara teşekkür etti. 

Hiç kuşkunuz olmasın, bu yangın bir ya da iki kurban verecek. Ben şuna da karşıyım. 'Tarım ve Orman Bakanı istifa etmeli' Niye? Kararı o vermiyor ki. Erdoğan istifa etmeli, sorumlu Erdoğan çok açık. 

Yeni rejimde tek kişi veriyor kanalları. Ne yapıyor falan ya da filan bakan? Kimse bakanlara bir şey demesin. Alacaksa görevden alsın beyefendi. Tek sorumlu o çünkü bence. 

'İktidar cephesinden tek bir kişi aramadı'

Dün akşam ne oldu? Susturabildiklerini mi zannettiler? Bir tek iktidar cephesinden tek bir kişi aramadı Halk TV'yi. 'Geçmiş olsun' demedi. Sosyal medya yıkılıyor.