AŞÇILAR BAYRAMINDA HALKA DÖNER VE AYRAN İKRAM EDİLDİ

AŞÇILAR BAYRAMINDA HALKA DÖNER VE AYRAN İKRAM EDİLDİ
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aşçılar Bayramı" halk oyunları ekiplerinin eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.Kortej yürüyüşüne Marmaris...

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aşçılar Bayramı" halk oyunları ekiplerinin eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Kortej yürüyüşüne Marmaris Kaymakamı Celalettin Özdemir, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hüseyin Kocabıyık, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu, Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretmenleri, otellerin mutfak şefleri ve yöre aşçılarının oluşan yaklaşık bin kişi katıldı. Ketenci Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşte kortejin önünde bulunan halk oyunları ekibinin gösterileri turistlerin büyük ilgisini çekti. Renkli görüntülere sahne olan 3 kilometrelik yürüyüş Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'na GEMAD çelengi sunuldu.

Kürsüde açılış konuşmasını yapan Güney Ege Aşçılar Derneği Başkanı Yaşar Bayar, "Bir günlük kutlama etkinlikleri çerçevesinde genç aşçılar ustalarıyla bir araya gelme fırsatını yakalamakta. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bayramımızı meslektaşlarımızla birliktelik içerisinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Kış dönemini eğitim çalışmaları ile yoğun bir şekilde geçirdik. Bütün aşçılarımız farklı ülkelerin mutfaklarıyla ilgili eğitimler aldı. Bölgenin önemli lezzetlerini yabancı turistlere tanıtmak için sefer olduk. Bizlere destek veren tüm kamu kurum kuruluş daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim" dedi.

konuşmaların ardından Muğla ve Aydın'dan gelen zeybek ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Açılan stantlarda ilçe protokolü ve vatandaşlara ekmek arası döner ve ayran ikram edildi.