Artvin'de 6 ev yandı: 1 ölü

Artvin'in Şavşat ilçesinde, 6 ev ile 3 samanlığın hasar gördüğü yangında 1 kişi hayatını kaybetti, kayıp 1 kişi de aranıyor.

Taşköprü köyüne bağlı Cami Mahallesi'nde sabah saatlerinde bir adreste çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek diğer ev ve samanlıklara sıçradı.

artvinde-6-ev-yandi-1-olu-1-kayip-3954-dhaphoto1.jpg

İhbarla bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre, 6 ev ile 3 samanlık hasar gördü, 2 büyükbaş hayvan da öldü. Yanan evlerin birinde 77 yaşındaki Mehmet Kaya'nın cansız bedenine ulaşıldı, eşi 75 yaşındaki Esmer Kaya'yı arama çalışmaları ise sürüyor.

artvinde-6-ev-yandi-1-olu-1-kayip-3954-dhaphoto5.jpg

Valilikten açıklama

Yangınla ilgili Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD koordinesindeki ilgili birimlerin ivedilikle müdahale ettiği yangında yapılan ilk tespitlere göre 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 konut ve 3 samanlık hasar görmüştür. Kontrol altına alınan yangında kendisinden bilgi alınamayan 1 vatandaşımızı arama faaliyetleri titizlikle devam etmek olup olayla ilgili gerekli tahkikatlara başlanmıştır. Yangında vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi.

artvinde-6-ev-yandi-1-olu-1-kayip-3954-dhaphoto3.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :