Hatay’da orman yangını sürüyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. İtfaiye ve orman ekiplerinin söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisini yitirmeye başlamasıyla yangına söndürme uçağıyla da müdahaleye başlandı.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi Rabat mevkisinde saat 01.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevleri fark eden bölge halkının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

hataydaki-orman-yanginini-sondurme-calismalarina-vatandaslar-da-destek-veriyor-2348-dhaphoto1.jpg

Ekipler, yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisini yitirmeye başlamasıyla yangına söndürme uçağıyla da müdahaleye başlandı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

hataydaki-orman-yanginini-sondurme-calismalarina-vatandaslar-da-destek-veriyor-2348-dhaphoto2.jpg

OGM: Kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor

Konaklı Mahallesi'nde gece saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) açıklama yapıldı.

hataydaki-orman-yanginini-sondurme-calismalarina-vatandaslar-da-destek-veriyor-2348-dhaphoto4.jpg

Twitterdan yapılan açıklamada, "01.22'de çıkan orman yangınına 13 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlık alanlarda ateş yakma" denildi.

hataydaki-orman-yanginini-sondurme-calismalarina-vatandaslar-da-destek-veriyor-2348-dhaphoto5.jpg

Kaynak:DHA