Ankara'da güvenlik zirvesi: Erdoğan'dan, Zelenskiy ile görüşme

Ankara'da güvenlik zirvesi: Erdoğan'dan, Zelenskiy ile görüşme
Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan güvenlik zirvesi sona erdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından Beştepe'de güvenlik zirvesi yapıldı. Toplantı bir saat 45 dakika sürdü.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Kazakistan'daki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise zirveye katılmadı. Toplantıya katılmayan Çavuşoğlu AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı/Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bugün (24 Şubat) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alınmıştır" denildi.

Erdoğan'dan Zelenskiy ile görüşme

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştüğü açıklandı. Ukrayna Büyükelçiliği, görüşmeye ilişkin "İki lider son durumu ele aldı" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat ele alındı.