Türkiye Dışişleri: Ukrayna’dan tahliyelere başlıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da bulunan vatandaşlara yönelik yaptığı uyarı ardından tahliyelere başladığını duyurdu. Odessa'da yaşayan Türk öğrenci Naz Nazenin ise Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde “Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş” dedi. Daha sonra Can Coşkun ile Haber Masasına bağlanan Nazenin, olayın şokuyla yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yavuz Selim Kıran, "Ukrayna’dan tahliyeler üzerinde çalışıyoruz, vatandaşlarımız olduğu yerde kalsın" açıklamasını yaptı.

Sabah uyarı yayınlanmıştı

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşayan vatandaşlar için bir duyuru yayımladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır" denildi.

Açıklama şöyle oldu:

"Ukrayna’da yaşayan değerli vatandaşlarımız,

Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz.

Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır.

Bize aşağıdaki numaralardan ulaşabilirsiniz. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi: +903122922929

Kiev, Çernihiv, Çerkassiy, Himelnitskiy, Harkiv, Ternopil, Sumi, Rivne, Poltava, Lviv, Luhansk, Jitomir, Dnipropetrovsk ve Volin’de yaşayan vatandaşlarımız için Kiev Büyükelçiliği Acil Durum Hatları: +380632114765, +380632557748, +380935394612

Odesa, Mikolayiv, Kirovohrad, Kropivnitskiy, Ivano-Frankivsk, Çernivtsi, Herson, Zaporijya, Ujhorod, Donetsk, Vinnitsa’da yaşayan vatandaşlarımız için Odessa Başkonsolosluğu Acil Durum Hatları: +380937110024, +380937110026"

Türk öğrenci, canlı yayında gelişmeleri aktardı

Odessa’da yaşayan Türk öğrenci Naz Nazenin, Halk TV’de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’ne bağlanarak bölgedeki son gelişmeleri aktardı. Türk Konsolosluğu'ndan yardım alamadıklarını söyleyen Nazenin, “Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş” dedi. Nazenin şöyle devam etti: "Mağduriyet yaşamaktayız, Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş. Moldova sınırına geçmişler. Bizleri buradan tahliye etmiyorlar. Telefon numaralarına ulaşamıyoruz konsolosluğun. Sabah benzin sırasına geldik, Moldova sınırına geçiş yapabilmek için fakat 1 saate yakındır bekliyoruz. Tanklar yanımızdan geçiyor, patlama sesleri geliyor"

Düzeltme yaptı: Yanlış cümle kurmuşum

Daha sonra Can Coşkun ile Haber Masası'na bağlanan Nazenin, bir düzeltme yapacağını belirterek şunları söyledi.

"Ben galiba olayın endişesi ve paniği ile birlikte yanlış bir cümle kurmuşum. Ben orada 'Şu an alınan bir bilgiye göre konsolosluk ülkeyi terk etti' diyorum. Ben zaten burada da belirtmiştim 'alınan bir bilgiye göre' diyorum. Kesin bir şekilde konuşmuyorum. Ben buradan bunu düzeltmek istiyorum. 'Alınan bir bilgiye göre' demiştim