Akşener 'siyasi cinayet' iddiaları hakkında konuştu: Böyle şeyler oluyor

Akşener 'siyasi cinayet' iddiaları hakkında konuştu: Böyle şeyler oluyor
İYİ Parti lideri Akşener, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı genel merkezde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler kaygım var’ sözlerine ilişkin konuşan Akşener, "Erdoğan başbakanken suyunun zehirli olduğu iddiaları ortaya atılmıştı ve çok üzülmüştük. O iddiasında olanların kim olduğunu öğrenemedik, demek ki böyle şeyler olabiliyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı genel merkezde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından iki lider açıklamalarda bulundu.

Erbakan'a, partisinin "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasını takdim ettiğini söyleyen Akşener, görüşmede, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, dış politika ve ekonomi konularını da ele aldıklarını kaydetti.

Bu görüş alışverişinin devam edeceğini belirten Akşener, "Bu unutulmuş istişare mekanizmasını, bizi yönetenlere de hatırlatırız. Kutuplaştırmaktan, insanları birbirinin karşısına dikmekten, ayrışma noktalarımızı öne koymaktan vazgeçerler." dedi.

Erbakan da Akşener ile Türkiye'nin güncel meseleleri ve ekonomik sıkıntılarını konuştuklarını söyledi.

Anadolu'yu gezdiklerini, milletin büyük bir değişim talebi içerisinde olduğunu gördüklerini aktaran Erbakan, "Milletimizin değişim isteğine şahit oluyoruz. Özellikle dar gelirli milyonlar açısından bıçak kemiğe dayanmış durumdadır." diye konuştu. Erbakan, bu sorunların çözülmesi için yapılması gerekenleri de görüştüklerini ifade etti.

'FETÖ taktiği diyerek hafifletmeye gayret etmek yakışmaz'

Açıklamaların ardından Akşener, bir gazetecinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet kaygım var" ifadesine ilişkin bir sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin ana muhalefet partisi Genel Başkanı, dolayısıyla kendisine böyle duyumlar geliyordur, ciddiye alınacak biçimde geliyordur ki kamuoyuyla paylaşmıştır. Dolayısıyla bu duyumların ciddiye alınmasının yolu, kendisine bu bilgilerin kaynağının sorulmasından geçer. Onu da yapacak olan Cumhuriyet savcılarıdır. Ciddiyet bunu gerektirir. Dedikodu yapmak, 'FETÖ taktiği' diyerek hafifletmeye gayret etmek, bir İçişleri Bakanı'na hem de bu derece tecrübeli bir İçişleri Bakanı'na hiç yakışmaz, FETÖ meselelerini de sulandırır. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, bu bilgilere nereden, nasıl ulaştığına, ciddiyetine dair resmi, kamuoyunu hoplatmadan, bilgilerin alınması lazım."