Ömer Çelik'ten, 'siyasi cinayet kaygım var' diyen Kılıçdaroğlu'na: Ahlaki olmayan tavırlar

Ömer Çelik'ten, 'siyasi cinayet kaygım var' diyen Kılıçdaroğlu'na: Ahlaki olmayan tavırlar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecine ilişkin endişelerinin olduğunu dile getirmiş “Siyasi cinayet kaygım var" demişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanını hedef gösterdiğini iddia ederek ifadelerini 'ahlaki olmayan tavırlar olarak' yorumladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim sürecine ilişkin endişeler var mı?" sorusuna "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var" demişti. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini destekleyerek "Bizim de aldığımız suikast duyumları var" açıklamasında bulunmuştu.

'Erdoğan döneminde faili meçhul cinayetler son buldu'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP Genel Başkanı'nın 'belli kişileri öldürmek'ten ve 'siyasi cinayetler'den bahsederek Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur. Karanlık dönemlerde planlı kurguların parçası olan bu yaklaşımın tekrar edilmesi asla kabul edilemez" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminde, Türkiye'de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verildiğini kaydetti. AK Parti'li Çelik, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı'nın 'belli kişileri öldürmek'ten ve 'siyasi cinayetler'den bahsederek Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur. Karanlık dönemlerde planlı kurguların parçası olan bu yaklaşımın tekrar edilmesi asla kabul edilemez. Ülkemize yönelik istikrarsızlaştırma siyaseti güden böylesi bir hareket, sadece Türkiye düşmanlarının beşinci kol faaliyetlerine hizmet eder. Sorumlu bir muhalefet olsaydı, böylesi iddiaları ilgili ve yetkili adli makamlara iletir, gelişi güzel ortalığa saçmazlardı. Bu ancak Türkiye'ye zarar vermekten kaçınmayan bir anlayışın ürünüdür. 6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır ortaya koyamayanların kalkıp da 'siyasi cinayet' spekülasyonları yapmaları ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur."

ak-partili-celik-kilicdaroglunun-cumhurbaskanimizi-hedef-gostermesi-sorumsuzluk-1074-dhaphoto1.jpg

Kaynak:DHA