AKP'li vekil burs ücretini fazla buldu: 250 TL olması lazım

AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 650 TL olan burs ücreti için, "Hesap ettiğimiz takdirde, şu anda 250 lira vermemiz gerekiyor" dedi.

AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Kanal 42 Televizyonu’nda Muhammed Okur ile Reaksiyon programına konuk oldu. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Bursları 650 TL'ye çıkardık" sözlerinin hatırlatılması ve 650 TL'lik burs ücretinin muhalefet tarafından eleştirilmesine üzerine dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Özkan, "Muhalefet, 45 lira verildiği dönemdeki alım gücüyle 650 lira verildiği dönemdeki alım gücünün birbirinden farklı olduğunu ve ücretlerin yetersiz bulunduğunu söylüyor. Alım gücünden yola çıkacak olursak ne söylersiniz?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“2002 öncesindeki fiyatlar farklı, şu anki fiyatlar farklı ama 45 lira ile 650 lirayı kıyasladığımız zaman, o dönemdeki fiyat farkları ile bu dönemdeki fiyat farklarının aynı olduğunu söyleyemeyiz. Şimdi hesap ettiğimiz takdirde, şu anda 250 lira vermemiz gerekiyor. Ama bugün 650 lira burs veriyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda bunların çalışması elbette yapılacak. Eğer bugün Türkiye’de terör olmamış olsaydı, pandemi olmamış olsaydı, yangın, sel felaketleri, depremler olmamış olsaydı biliyorsunuz 2002 öncesinde bu kadar değildi. Şu anda biz özellikle ülkemizin sınırları içerisinde terörü bitirdik. Çok şükür ve sınırlarımızın dışında terör mücadelesi veriyoruz. Eğer bu mücadele 2002 öncesinde verilmiş olsaydı, bugün belki de genç kardeşlerimize 650 lira değil de daha fazla burs veriyor olacaktık. Ama bugün çok şükür ekonomide de yıllardır daha da iyileşir duruma geliyoruz”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin bursları hakkında, "Üniversite öğrencileriyle ilgili konuşurken göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıkardık. Nereden, nereye geldik" açıklamasını yapmıştı.