AKP'li milletvekili, belediyenin otoparkına çökmüş

AKP'li milletvekili, belediyenin otoparkına çökmüş
Sayıştay'ın belediyeler üzerinde yaptığı incelemelerde ortaya çıkardığı bulgulardan biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Raporda, belediyeye ait olan otoparkın AKP milletvekilinin özel hastanesine tahsis edildiği belirtiliyor.

Sayıştay tarafından yapılan incelemede Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi olmadığı halde bazı otoparklarını Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü (BOSBEK) ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e ait olan Doruk Özel Bursa Hastanesi'ne tahsis ettiğini tespit etti.

screenshot-2.jpg

Raporda, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan yedi otoparkın, Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü ve AKP'li milletvekiline ait olan hastaneye tahsis edildiği belirtilirken BOSBEK’in Osmangazi Belediyesi ile işgaliye protokolüne dayalı olarak bu sokaklardaki otoparkları işlettiği ve bunun karşılığında vatandaşlardan ücret aldığı açıklandı. AKP'li vekil Esgin ise otoparkı, hastanesine gelen vatandaşların kullanırken vale hizmeti de verdi.

adsiz-tasarim-2021-12-07t110553-423.jpg

2012 ve 2019'da da tespit edildi

Hazırlanan raporda, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından 2012 yılında da 'otopark işgallerinin' tutanakla tespit edildiğini söylenirken, 2019'daki Sayıştay raporunda da aynı konunun bulgu olarak belirlendiği belirtildi.

Belediyenin iki ayrı tespite rağmen işgaller hakkında bir adım atmadığı anlaşılan raporda, işgalleri gerçekleştirenler hakkında 2 yıla kadar hapis cezası alabileceği söylendi.