AKP'li belediyede 27 işçinin yıllık izni toplam 13 bin gün

AKP'li belediyede 27 işçinin yıllık izni toplam 13 bin gün
AKP'li Zeytinburnu Belediyesi hakkında Sayıştay'ın hazırladığı raporda, 27 işçinin toplamda 13 bin 938 gün yıllık iznini kullanmadığı tespit etti.

Sayıştay, her yıl açıkladığı belediyelere dair raporlarını yayımladı. Raporlarda, belediye yönetimlerinin eksik ve hatalarına yer verilirken çoğu AKP'li belediyenin 'yer tahsisi' konusunda dikkat çektiği görüldü.

Sayıştay raporuna göre ise AKP'li Zeytinburnu Belediyesi, işçilerin yıllık izinleri konusunda eksiklik yapmış. 27 işçinin yıllık izinlerini kullandırılmadığı belirtilen raporda, işçilerin toplamda 13 bin 938 gün izin kullanması gerektiği belirlendi.

whatsapp-image-2021-12-05-at-09-30-28.jpeg

Zeytinburnu Belediyesi ise Sayıştay'ın bulgusuna, "İşçilerin izin haklarının ilgili mevzuata göre düzenli olarak kullandırılması işlemine başlandığı ve birikmiş izin sürelerinin tamamı kullandırılana kadar uygulamaya devam edileceğini" cevabını verdi.

Mevzuata göre işçilerin yıllık en az 14, en fazla 26 gün izin kullanabiliyorken Zeytinburnu'nda görevli 27 işçinin en az 407 gün izin kullanması gerekiyor.

Yine aynı hesaba göre bu işçilerin en 20 yıldır belediyede çalışıyor olması mümkün.

Sendika yöneticileri, bu kadar izin yılının birikmesinin mümkün olmadığını söylerken Zeytinburnu Belediyesi sorularımıza "Bilgimiz yok" diye yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Gürsel Tekin 2019 yılında “ATM memurları” adını verdiği yolsuzluk iddiasını kamuoyuna duyurmuştu. Tekin yaptığı açıklamada, AKP’li eski Belediye Başkanı Menderes Türel’in 4 bin kişinin işe gelmediği iddiasını yalanlaması üzerine “Sayının bana ait olmadığını, gazeteci arkadaşımdan sayı aldığımı belirterek bununla ilgili düzeltme yaptım. Ancak 4 bin değil 4 kişi bile olsa çok önemli” demişti.

Ardından İBB'de de işe gelmeden maaş alan kişilerin olduğu ortaya çıkmıştı.