AKP'li Hüseyin Çelik'ten Aynur Doğan'a destek

AKP'li Hüseyin Çelik'ten Aynur Doğan'a destek
AKP eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabından Aynur Doğan'a destek verdi. Çelik, “Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır” dedi.

AKP kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kocaeli'deki konseri yasaklanan Kürt sanatçı Aynur Doğan'a ilişkin açıklama yaptı.

Çelik, Aynur Doğan'ın 20 Şubat 2010 yılında "Dolmabahçe Buluşmaları" kapsamında düzenlenen davete çağırılan sanatçılar arasında olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik’in sosyal medya hesabından Doğan'ın konserine gelen yasak ve sürdürülen lince ilişkin şu paylaşımları yaptı:

'Cumhurbaşkanı Doğan’a iltifat etti'

'Dolmabahçe Buluşmaları' kapsamında, 20 Şubat 2010’da davet ettiğimiz ses sanatçıları arasında Aynur Doğan da vardı. O gün isimleri PKK ile birlikte anılan sanatçıları davet etmemiştik. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda bütün sanatçılara olduğu gibi Doğan’a da iltifat etti.

'Cumhurbaşkanı Doğan'ın şarkısına duygulandı'

2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması hasebiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Aynur Doğan, Kürtçe 'Ahmedo Roni' şarkısını söyleyince hazır bulunan Sayın Cumhurbaşkanı bir hayli duygulanmış ve Aynur’un performansını takdir etmişti.

'Linç girişimini yanlış buluyorum'

Derince Belediyesi’nin Aynur Doğan’a reva gördüğü muameleyi ve ardından bizim mahallenin Aynur Doğan’ı linç girişimlerini çok yanlış buluyor ve kınıyorum. Birileri beğenir, birileri beğenmez ama Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır.

AKP'li Elitaş hedef göstermişti

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Aynur Doğan'a gelen konser yasağı konusunu Meclis'e taşımış, “Sanki Kürtçe söyleyen birisinin, Kürtçe konuşmasının ve Kürt düşmanlığının bir unsuru olarak ifade etmeyi haksızlık olarak ifade etmek istiyorum, doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK'ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerini kullanmıştı.