Aynur Doğan konserinin organizatörü: İptali biz de Twitter'dan öğrendik

Aynur Doğan konserinin organizatörü: İptali biz de Twitter'dan öğrendik
Derince Belediyesi, Aynur Doğan konserini iptal ettiğini duyurdu. İptal sonrası konserin organizatörü Gergedan Yapım ve BGST Organizasyon kendilerinin de durumu Twitter'dan öğrendiklerini belirterek, "Aynur Doğan'ın büyük bir heyecanla başladığımız Türkiye turnesinde yaşanan bu olay ve bize göre gerekçesiz alınan bu karar kültür sanat dünyası ve ülkemiz için kaygı vericidir" açıklamasında bulundu.

Sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli’nin Derince ilçesinde vereceği konser iptal edildi.

Konserin iptal edildiğini sosyal medya platformu Twitter hesabından duyuran Derince Belediyesi, duyurusunda “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

İptal kararına dair Gergedan Yapım ve BGST Organizasyon'dan yapılan açıklamada "Bize göre gerekçesiz alınan bu karar kültür sanat dünyası ve ülkemiz için kaygı vericidir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gergedan Yapım ve BGST Organizasyon olarak, 20 Mayıs'ta Kocaeli Derince Açıkhava sahnesinde yapacağımız Aynur Doğan konserinin iptalini Derince Belediyesi'nin Twitter hesabından öğrendik. Daha önceki tüm işlerimizde olduğu gibi 20 ve 25 mayıs etkinliklerimizin de ödeme dekontlarımızı ibraz ettiğimiz ve çalışmalarını tamamladığımız halde konser, 'konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edildi' gerekçesiyle Derince Belediyesi tarafından konserden beş gün önce bize bir açıklama yapılmadan iptal edilmiş oldu. Aynı koşullarda işlemlerini gerçekleştirip ödemelerini yaptığımız 25 Mayıs tarihindeki konserimiz devam ederken Aynur Doğan konserini yapamıyoruz.

Dünyanın bir çok ülkesinde konserler veren ve hayranlıkla takip edilen sanatçımız Aynur Doğan'ın büyük bir heyecanla başladığımız Türkiye turnesinde yaşanan bu olay ve bize göre gerekçesiz alınan bu karar kültür sanat dünyası ve ülkemiz için kaygı vericidir.

Biz birlikte şarkılarımızı söylemeyi bırakmıyoruz. 18 Mayıs'ta İzmir'de başlayacak olan Aynur Doğan Türkiye turnesi Kocaeli dışındaki illerimizde devam ediyor"