AKP'li Çamlı'nın Erdoğan gafı Meclis tutanaklarına geçti: Ona kimse inanmıyor ki

AKP'li Çamlı'nın Erdoğan gafı Meclis tutanaklarına geçti: Ona kimse inanmıyor ki
AKP'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı, Meclis tutanaklarına yansıyan kayıtlara göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek kullandığı ifadelere, "Ona kimse inanmıyor ki" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşen bütçe görüşmelerinin ilk gününde gerçekleştirdiği konuşması ilginç diyaloglara sahne oldu.

Kılıçdaroğlu'na konuşması sırasında sürekli sataşan AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, Kılıçdaroğlu’nun isim vermeden Erdoğan'ı kastederek kullandığı "Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun" ifadesine "Ona kimse inanmıyor ki" şeklinde yanıtı Meclis tutanaklarına geçti.

Meclis tutanaklarına yansıyan ilgili bölüm şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu (Devamla) - Vergi veriyorsun, tamam, eyvallah. Vergiyle yap, eyvallah, itirazımız yok. Ya beni borçlandırıyorsun, torunları da borçlandırıyorsun. Üstelik dolar bazında borçlandırıyorsun. Ya bunun ahlakla -laf aramızda- bunun milliyetçilikle ne ilgisi var, milliyetçilikle ne ilgisi var. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler) Bakın, neden söyledim? Bu bütçe fakirden fukaradan alıp, garibanlardan alıp, bir avuç zengine, bir avuç tefeciye, bir avuç dolar baronuna para aktaran bütçedir dedim. Kanıt mı? İşte kanıtı bu, daha neyi anlatayım ben size?

Başka bir şey daha: Bakınız...

İshal sorunu var galiba öyle mi, ishal sorunu var galiba? (CHP sıralarından gülüşmeler)

Salih Cora (Trabzon) - Kendi tarafına...

Kemal Kılıçdaroğlu (Devamla) - Merkez Bankasının verilerini söylüyorum, Merkez Bankasının verilerini. 31 Aralık 2020-24 Kasım 2021 dolardaki artış 5 lira 20 kuruş, 5 lira 20 kuruş arttı. Bu ne demek? Türkiye'nin dış borçları 2 trilyon lira arttı. Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun.

Ahmet Hamdi Çamlı (İstanbul) - Ona kimse inanmıyor ki.

kilicdaroglu-na-satasan-akp-li-camli-dan-erdogan-gafi-ona-kimse-inanmiyor-ki-952345-1.