AKP'li Cahit Özkan'dan ilk paylaşım: Affımı istirham ettim

AKP'li Cahit Özkan'dan ilk paylaşım: Affımı istirham ettim
Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilgili açıklamasıyla krize neden olan ve bugün görevinden istifa eden AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan Twitter'dan açıklama yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) ilgili açıklamaları parti yönetiminde tepkiye neden olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesine karar verildi.

Görevden alınan Özkan ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Özkan'ın açıklaması şu şekilde:

200718720-ftiryliaiaiwwal.webp

Ne olmuştu?

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın "Zor Ama Yine De Sor" serisinde, 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçlanan BAE ile ilişkilerin yeniden kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Özkan, 14 Mayıs'ta yayınlanan videoda "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" demişti.

Çelik: Partimizin görüşlerini yansıtmıyor

Videonun yayınlanmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın sözlerinin partisinin görüşlerini yansıtmadığını belirtmişti.

Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Çelik ve Erdoğan'la fotoğraflarını paylaşmıştı

Daha sonra Cahit Özkan'ın istifasının istendiği fakat istifa talebine karşı çıktığı iddia edilmişti. Özkan'ın TBMM'de 16 Mayıs günü düzenleyeceği basın toplantısı da iptal edilmişti.

Özkan, dün Ömer Çelik'le yan yana oldukları fotoğrafı "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" ifadesiyle paylaşarak sorun olmadığı mesajı vermişti.

Cahit Özkan aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğrafını da Abdurrahim Karakoç'un "Beden ölür, çürür, cana bakın siz./Kim kiminle yürür, ona bakın siz./Bırakın dönsün dönme dolaplar./Haktan hakikatten yana bakın siz" dizleriyle paylaşmıştı.