AKP'li Alpay Özalan, CHP'li vekillere saldırdı

AKP'li Alpay Özalan, CHP'li vekillere saldırdı
Dün akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik “Şizoid (kişilik bozukluğu) sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda” sözlerinin ardından AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında arbede çıktı. AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP’li milletvekillerine yumruk savurdu.

TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi ve 2020 yılı kesin hesapları dün görüşüldü.

Bakanlar Mustafa Varank ve Süleyman Soylu’nun konuşmalarının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kürsüde konuştu. Özel konuşmasında “Suç işleri bakanı iftira işleri bakanına dönüştü” ifadesini kullanarak Soylu'nun ifadelerini şöyle hatırlattı:

“‘Bizden önceki bakanın oğlunun evinde para kasası çıktı. Dikkatli ol oğlum’ diyorsan senden önceki bakanın suçlarını kabulleniyorsun demektir."

ANKA Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Özel, Bakan Soylu’ya tepkisini sürdürerek, “Şizoid (kişilik bozukluğu) sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda” diye konuştu. Özel konuşurken AKP’li milletvekilleri onun üzerine yürüdü. Araya CHP’li milletvekilleri girdi. AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP’li milletvekillerine yumruk salladı.

whatsapp-image-2021-12-09-at-12-50-05.jpeg
Fotoğraf: Sözcü muhabiri Zekeriya Albayrak

Arbedenin ardından TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç birleşime ara verdi.