AKP'den il sayısı temennileri: 50'ye düşürülse ne iyi olur

AKP'den il sayısı temennileri: 50'ye düşürülse ne iyi olur
AKP'li vekil Demiröz'ün il sayısının 100'e çıkacağına dair açıklamasına bir destek de AKP'li Tayyar'dan geldi. Tayyar, Demiröz'ün açıklamasının karar değil temenni olduğunu belirtti ve kendi isteğin il sayısının 50'ye düşürülmesi yönünde olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz "Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim" dedi.

Demiröz'ün bu açıklaması sonrası il sayısının 100'e çıkmasına ilişkin tartışmalar gündeme geldi. AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar da bugün sosyal medya hesabından Demiröz'ün açıklamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Tayyar, bu açıklamanın temenni olduğunu belirterek kendi isteğin il sayısının 50'ye düşürülmesi olduğunu söyledi.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:

"Katıldığım hiçbir toplantıda 100 il konusu gündeme gelmedi. Demiröz başkanımız da karar değil temennim dedi. Buna rağmen mevzu hararetlendi, ben de temennimi söyleyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur. Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet."