AKP'de iç savaş: "Gökçek'in mal varlığının incelenmesinin arkasında Hayati Yazıcı var" iddiası

AKP'de iç savaş: "Gökçek'in mal varlığının incelenmesinin arkasında Hayati Yazıcı var" iddiası
Yandaş yazar Süleyman Özışık, sabık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in mal varlığının incelenmesi kararının arkasında AKP'li Hayati Yazıcı'nın olduğunu iddia etti.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazar Süleyman Özışık, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in, eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş hakkında açtığı davada mahkemenin Gökçek'in mal varlığının incelenmesi hakkındaki kararının arkasında AKP'li Hayati Yazıcı'nın olduğunu iddia etti.

Nethaber’de yayımlanan yazısında Özışık, kararı alan hakim Bayram Gökhan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı arasında dolaylı olarak ticari ilişki olduğunu da öne sürdü.

“Melih Gökçek'e bu oyunu kim oynuyor?” başlıklı yazısında Özışık, söz konusu ticari ilişkiyi şöyle yazdı: “Mahkemede Melih Gökçek hakkında tuhaf kararı veren hâkim Bayram Gökhan'ın oğlu Mehmet Alperen Gökhan, 'Reel Alacak Yönetim' isimli anonim iki ortağından biri.

Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan kayıtlara göre şirketin diğer kurucusu ve ortağı ise Mustafa Yazıcı. Yani AK Parti'de halen aktif siyaset yapan Hayati Yazıcı'nın oğlu...”

Özışık, yazısının devamında ise şunları söyledi:

“Hayati Yazıcı yerel seçimler öncesinde katıldığı bir canlı yayında kendisine Melih Gökçek ismi sorulduğunda 'Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek’in görevden alınması iş olsun diye istenmedi' yorumunda bulunarak gündeme gelmişti.

Melih Gökçek ise bu suçlamaya, 'Ya sabır celle celalühü. Davama zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin. Hadi yiğitsen devam et. Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım' diyerek cevap vermişti.

Kısacası...

Hayati Yazıcı'nın Melih Gökçek'ten nefret ettiğini ve görevden alınması için büyük çaba sarf ettiğini bilmeyen yok. 'Ne demeye çalışıyorsun, açık ol' diyorsanız, açık açık yazayım.

Ben bu davanın tesadüfen Hâkim Bayram Gökhan'ın önüne konulduğuna inanmıyorum. Hâkim Bayram Gökhan'ın da Melih Gökçek ile ilgili sıra dışı kararı öyle 'iş olsun' diye verdiğine inanmıyorum.

Verilen kararın içinde bir siyasi intikam hırsı görüyorum!”

Etiketler :