AKP ve MHP'de 'Cübbeli' seferberliği

AKP ve MHP'de 'Cübbeli' seferberliği
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, “sosyal kültürel tesis” olarak değiştirildi. Karar AKP-MHP grubunun oy çoğunluğuyla kabul edildi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Cübbeli Ahmet’in onursal başkanı olduğu “Hoca Ahmet Yesevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”ne ait 1000 metrekarelik parselin imarını değiştirmek için 2017’de başlayan süreçte sona gelindi. İBB Meclisi’nde söz konusu değişiklik AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

"Sosyal kültürel tesis alanı" ilân edildi

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, mülkiyeti dernekte bulunan kayıtlı taşınmazların, dernek işleri doğrultusunda kullanılmak üzere “Sosyal Kültürel Tesis Alanına” alınması talebi ile İBB tarafından plan değişiklikleri hazırlandı.

Plan değişikliği ile 1000 metrekarelik parsel “sosyal kültürel tesis alanı” ilan edildi. Yapılacak binanın yüksekliği de 15.50 metre olarak belirlendi.

Parseller, tarihi yarımada sınırları içinde bulunduğu için yasa gereği değerlendirilmek üzere koruma kurullarına gönderildi. Kurul süreci de tamamlandı ve İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında plan değişikliği tekrar gündeme alındı. İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 3 Mart 2020 tarihli onayı doğrultusunda plan değişikliği de uygun bulundu.

Kamu yararına çalışan dernek statüsü kazanmıştı...

Daha önceki plan değişikliği kararlarına da katılmayan CHP grubu, son karara da “hayır” oyu kullandı. İsmailağa Cemaati'ne mensup olduğu bilinen Cübbeli Ahmet’in derneğine ait olan arazinin imarı, çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi. 2005 yılında kurulan dernek, 25 Mayıs 2015 tarihinde “kamu yararına çalışan dernek statüsü” kazandı.

Cübbeli'nin 31 Mart ve 23 Haziran mücadelesi

Cübbeli Ahmet 31 Mart ve 23 Haziran İBB seçimleri öncesinde sıkça ekranlarda boy göstermişti. Sohbetlerinde ve ekranlarda İmamoğlu’na oy vermeme çağrısı yapan Cübbeli, “Burada İmamoğlu meselesi yoktur. Bir figür vardır, arka plan vardır. Çok büyük oyun vardır. İstanbul'daki birçok hizmetin akamete uğraması, İslam aleminin faydasına olan bütün hizmetlerin geri durması, akabinde daha büyük zelzele ve depremlerin peşine getirilmesi suretiyle, Gezi'deki hareketler gibi, arkasını getirmek isteyeceklerdir. 'Binali Bey'e ben kaybettirdim' diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. Fıkıhla fetva veriyorum. Fıkıh heyetiyle görüştüm, Ulemayla istişare ettim” gibi ifadeleri kullanmıştı.

31 Mart sonrası damadına 1,8 milyon liralık sözleşme

Cübbeli Ahmet’in damadı Esat Palazoğlu’nun şirketi ise İBB’nin AKP’li döneminde ihya olan şirketlerden. İmamoğlu’na mazbata verilmediği dönemde, 31 Mart sonrası İBB Cübbeli’nin damadının şirketiyle 1,8 milyon liralık sözleşme imzalamıştı.

Cübbeli Ahmet bu iddialar üzerine televizyonlarda “Damadımın yaptığı işlerden haberim yok benim” şeklinde kendini savunmuştu.

Etiketler :