Ak Saray Önünde Piknik!

Ak Saray Önünde Piknik!
Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan binanın Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesini Saray önünde piknik yaparak protesto etmek istediler.Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan...

Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan binanın Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesini Saray önünde piknik yaparak protesto etmek istediler.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan binanın Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesi kararını ve 7 Haziran seçimlerinin ardından partiler arasındaki koalisyon görüşmelerini protesto etmek isteyen grup Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüdü. Grubun önü polis ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından kesildi.

POLİS TOPA EL KOYDU

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın halka açık olduğunu belirten grup, kapı girişinde piknik yapıp, top oynamak istediklerini iletti. Korumalar buna izin vermedi. Bunun üzerine grup yanlarında getirdikleri topu birbirlerine atıp top oynamaya başladı. Öğrencilerin kimliklerini alan polis, topa da el koydu.

Eylemciler ile korumalar arasında gerginlik yaşandı. Bir eylemcinin fotoğraf çekmesi sırasında elindeki makineyi almaya çalışan bir koruma, basın dışında kimsenin çekim yapamayacağını söyledi.

“Biz de koalisyon görüşmelerine katılmak istiyoruz” diyen öğrenciler uzun süre koruma polisleri ile tartıştı. Öğrenciler, tartışmanın ardından, polisler tarafından yaka paça  uzaklaştırıldı.

GÖZALTI YOK

Saray önünde eylem yapan üniversiteliler bu kez gözaltına alınmazken, eylemciler ve korumalar arasında zaman zaman ilginç diyaloglarında yaşandığı görüldü.