Adana Adliyesi'nde arama gerginliği

Adana Adliyesi'nde arama gerginliği
ADANA Adliyesi binasına aranmadan girmek isteyen avukatlar ile polis arasında arbede çıktı. Yaklaşık 2 saat süren olayın ardından avukatlar aranmadan adliyeye girdi.Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi avukatları yeni adliye...

ADANA Adliyesi binasına aranmadan girmek isteyen avukatlar ile polis arasında arbede çıktı. Yaklaşık 2 saat süren olayın ardından avukatlar aranmadan adliyeye girdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi avukatları yeni adliye yanındaki tarihi adliye binası önünde açıklama yaptı. Avukatlar adliye girişinde çantalarının x-ray cihazından geçirilmesine tepki gösterdi. Dernek adına konuşan avukat Turgay Bek bu uygulamanın yasadışı olduğunu savundu. Açıklamanın ardından yaklaşık 20 avukat adliye binasına girmek için harekete geçti. Polis engeli ile karşılaşan avukatlar çantalarını x-ray cihazına koymadan binaya giriş yapmak istedi. Polislerin verilen talimat gereği böyle bir şeye izin veremeyeceklerini belirtmesi üzerine çevik kuvvet polisi ile avukatlar arasında arbede çıktı. Yapılan görüşmelerden sonra üst araması için kullanılan x-ray cihazı yerinden söküldü.

Yaklaşık 2 saat süren gerginliğin ardından başsavcılık ile bazı avukatların görüşmesi sonrası avukatlar kimliklerini göstererek aranmadan Adana Adliyesi'ne giriş yaptı.