2 Kişiyi Öldürdü, Eşkal Değiştirirken Berberde Yakalandı

2 Kişiyi Öldürdü, Eşkal Değiştirirken Berberde Yakalandı
Elazığ’da ayrıldığı eşinin babası ile kız kardeşini öldüren zanlı, Gaziantep’te saklandığı evden çıkarak eşkalini değiştirmek için gittiği berberde düzenlenen operasyonla yakalandı.Olay, 4 gün önce sabah saat 05.30...

Elazığ’da ayrıldığı eşinin babası ile kız kardeşini öldüren zanlı, Gaziantep’te saklandığı evden çıkarak eşkalini değiştirmek için gittiği berberde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Olay, 4 gün önce sabah saat 05.30 sıralarında merkez Olgunlar Mahallesi Aksu Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 1. katında meydana gelmişti. Eşi Dilek K.’dan ayrılan Hüseyin Ç., sabaha karşı geldiği eski kayınbabasının evine balkondan girmiş, kayınbabası Bayram (61) ile baldızı Hacer’i (16) öldürmüş, kayınbiraderi Aziz Kara’yı da yaralayarak kaçmıştı.

Cinayetin hemen ardından Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosuna bağlı özel ekipler araştırma yaptı. Şüphelinin geldiği aracı görgü tanıkları üzerinden belirleyen polis, 250 adet güvenlik kamerasını tek tek inceleyerek aracın Elazığ’ın Palu İlçesi’nde terk edilmiş olarak buldu.

EŞKAL DEĞİŞTİRİRKEN YAKALANDI

Polis yaptığı çalışmada şüphelinin başka bir araçla Gaziantep’e bir arkadaşının yanına gittiği bilgisini öğrendi. Gaziantep’e gönderilen özel ekip, belirlenen evi görecek şekilde 2 gün süreyle pusuya yattı. 2 günün ardından şüpheli Hüseyin Ç.’nin evden çıktığını gören polis, takibini sürdürdü. Bir berbere giren şüpheli, eşkalini değiştirmek için traş olurken yapılan operasyonla yakalandı. Zanlının eşkal değiştirdikten sonra bir yerden beklediği paranın gelmesinin ardından Azerbeycan’a kaçma düşüncesinin olduğu öğrenildi.

BALDIZINI, ESKİ KARISI ZANNEDİP ÖLDÜRMÜŞ

Şüpheli Hüseyin Ç. sorgulanmak üzere Gaziantep’ten Elazığ’a getirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Karısının başka biriyle evlendiğini öğrenmesi üzerine Mersin’den Elazığ’a geldiğini ilk ifadesinde belirten zanlının tüfekle balkondan tırmanarak eve girdiğini yatakta eski kayınbabasını görünce vurduğunu, ardından da karısına benzettiği eski baldızını vurarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Asıl amacının eski karısı ile birlikte evlendiği eşini öldürmek olduğunu da söyleyen zanlının, cinayet anında ayrıldığı eşinden olan 16 yaşındaki oğlu U.Ç. ile M.A.’nın da otomobilde kendisini beklediğini itiraf etti.

Yakalanan zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkartılarak Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık raporu alınan zanlı, kasten 2 kişiyi öldürme ve 1 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs suçundan adliyeye sevk edildi.

Cinayetle ilgili zanlıyı araçta bekleyen 16 yaşındaki oğlu ile akrabasının yakalanması için de polis çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.