Yiğit Bulut’tan dolara misilleme: Misak-ı Milli’ye döneriz

Yiğit Bulut’tan dolara misilleme: Misak-ı Milli’ye döneriz
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında dış müdahale yolu ile değer kaybettiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir Müslüman olarak nasların gereğini yapacağız. Hüküm bu" mesajının ardından bu kez Saray'dan 'Misak-ı Milli' çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut sosyal medya hesabından "Küresel emperyal yapı büyük Türk milletine bu şekilde her alanda saldırıya devam ederse, büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner" dedi.

ekran-resmi-2021-12-20-17-47-32.png

'Neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak'

Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşesinde 12 Mayıs 2014 tarihinde yazdığı “Başkanlık Sistemi Türk ekonomisini uçuracak…” başlıklı yazısında başkanlık sistemine geçildiğinde “Neyiniz varsa tam olarak en az 3’e katlanacak” demişti.

Misak-i Milli sınırları

Mîsak-ı Milli, İstanbul'da toplanan son Meclis-i Mebusan tarafından 28 Ocak 1920'de oy birliği ile kabul edildi ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklandı. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içeriyordu. Misak-i Milli sınırlarında aşağıdaki bölgeler Türkiye toprağı olarak yer almaktaydı.

Kerkük

Musul

Halep

Batı Trakya

Batum

Deyr-i Zor Sancağı