Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke: Türkiye'nin gerçek enflasyonunu hesapladı

Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke: Türkiye'nin gerçek enflasyonunu hesapladı
Erdoğan'ın, "Enflasyonu yüzde 4'e indireceğim" açıklamasına ilişkin paylaşım yapan John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, Türkiye'deki gerçek enflasyonu açıkladı.

Yaptığı sosyal medya paylaşımında Türkiye'deki gerçek enflasyonu açıklayan Hanke Erdoğan için "Rüya görüyor olmalı" dedi.

Steve Hanke: Türkiye'nin yıllık enflasyonunu yüzde 137,76

Erdoğan'ın, "Enflasyonu yüzde 4'e düşüreceğiz" açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, "Erdoğan, Türkiye'nin enflasyonunu yıllık yüzde 4'e düşürme sözü verdi. Rüya görüyor olmalı. Türkiye'nin yıllık enflasyonunu yüzde 137,76 olarak ölçüyorum" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Enflasyonu yüzde 4'e indireceğiz

III. Türkiye-Afrika Zirvesi kapsamında Türkiye’de eğitim gören Afrikalı gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali Cumhuriyeti vatandaşı bir gencin sorusu üzerine, "Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz. Ama ben vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.