Nebati bu sözünü de tutamadı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati halka ve Cumhurbaşkanı’na verdiği “Enflasyonu kontrol altına aldık. Aralık ayından itibaren enflasyon baz etkisiyle düşmeye başlayacak” sözünü de tutamadı. Nebati, yüzde 36.08 olarak devraldığı yıllık enflasyonu yüzde 117.9 artışla yüzde 78.62’ye çıkardı. Nebati'nin göreve geldiği Aralık 2021'den bu yana Türkiye’nin ekonomik göstergeleri de tepetaklak oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin göreve geldiği Aralık 2021 yılından bu yana Türkiye’nin bütün ekonomik göstergeleri altüst olurken, enflasyonu düşürme sözü de hayal oldu. Nebati, katıldığı bir TV programında “Enflasyonu kontrol altına aldık. Aralık ayından itibaren baz etkisiyle düşmeye başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sizi de söz veriyorum. Aralık ayından itibaren enflasyon düşüşünü hissede hissede gideceğiz. Sizi seçime de o noktada götüreceğim” diyerek dile getirdiği sözünü tutamadı. Tutamadığı gibi enflasyon neredeyse ikiye katlandı. Nebati’nin göreve geldiği aralık ayında enflasyon yüzde 36.08’di. Aradan geçen yaklaşık 6 ayda enflasyon yüzde 117.9 artarak yüzde 78.62’ye yükseldi.

Nebati’nin hayali vatandaşın kabusu oldu

Nebati’nin 27 Aralık 2021 tarihinde a Haber'de “Heyecanlanıyorum. Hani hep hayal edersiniz ya, bir uyusam da 6 ay sonra uyansam diye. Türkiye çok farklı noktalara gidecek, çok” sözleriyle dile getirdiği hayali, o günden bu yana her gün farklı bir zamla uyanan vatandaşların kabusu oldu. O günden bu yana geçen yaklaşık 5.5 ayda Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tepetaklak olurken, halk başta enerji ve gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe ardı ardına gelen zamlarla nefes alamaz hale geldi.