Baş'tan Nebati'ye zor sorular: Sen hiç çocuğuna ekmek vermeden okula yolladın mı?

TİP lideri Erkan Baş, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Bakan Nebati'ye sert sözlerle yüklendi. Baş, "Hayatında bir gün aç kalmadığı için, enflasyona ezilmek ne demektir bilmiyor. Sana soruyorum Sayın Bakan sen hiç çocuğuna ekmek su vermeden onu okula göndermenin acısını yaşadın mı?" dedi.

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis Genel Kurulu'ndaki ek bütçe teklifinin görüşmelerinde iktidara halkın yaşadığı derin yoksulluk nedeniyle tepki gösterdi. Bütçeyi iktidar adına Meclis Genel Kurulu'na sunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye de önceki açıklamalarını hatırlatarak yoksulluğu anlattı.

'Patron iktidarı'

"Bu bütçeyi hazırlayanlar yoksulun duasını, zenginin parasını seviyorlar. Bu iktidarın varlık sebebi zengini daha zengin yapmak. Faizi indirdik diyorsunuz ya bankaları nasıl zenginleştirdiğinize bakın. Siz bu bankalara aktarıyorsunuz paraları. Faiz lobisini zengin eden bir iktidarsınız siz" diyen Erkan Baş, iktidarı 'patron iktidarı' olmakla suçladı ve Nebati'ye sert sözlerle yüklendi.

Nebati'nin sözlerini hatırlattı

Nebati'nin ekonomik krize ilişkin "Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin ya? En fazla enflasyon altında ezilirsin. Ben bütün varlığımı, babamdan kalanları kaybederim" sözlerini hatırlatan Baş, Nebati'nin zengin bir aileden geldiğini ve bu nedenle yoksulluğu bilmediğini söyledi.

'Sabahtan akşama, aç yalın ayak iş aradın mı?'

Baş sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Hayatında bir gün aç kalmadığı için, enflasyona ezilmek ne demektir bilmiyor. Sana soruyorum Sayın Bakan sen hiç çocuğuna ekmek, su vermeden onu okula göndermenin acısını yaşadın mı? Hayatında bir tek gün kira, fatura ödemenin derdini yaşadın mı? Sabahtan akşama, aç, yalın ayak iş aradın mı? Yapmazsan enflasyonun altında ezilmenin ne demek olduğunu da bilmezsin. Bilseydin bu bütçeyi de buraya getirmezdin."