22 Kasım 2024
İstanbul 12 °C
Halk TV Canlı Yayın

Müthiş Bir Şey! 2 Bin 317 Ton Altın Bulundu

Müthiş Bir Şey! 2 Bin 317 Ton Altın Bulundu
Norveç ve Grönland arasında bulunan deniz yataklarında yapılan araştırmalar, tarihi bir altın keşfine neden oldu. Son yılların en büyük altın, metal ve mineral rezervlerinin bulunduğu çalışmalar dünyada gündem oldu. Uzmanların ilk belirlemeleri ve ölçeklendirmelerine göre keşfedilen alanda 2 bin 317 ton altın rezervi yer alıyor.

Dünyanın en zengin devleti arasında yer alan Norveç, yılın ilk aylarında yaptığı açıklama ile Norveç Varlık Fonu'nun 107 milyar dolar kar elde ettiğini belirtmişti.

Ülkede yapılan yatırımların milyarlarca dolarlık gelir sağlamasının ardından enerji alanındaki araştırmalarda şoke edici bir gelişme yaşandı. Ülkenin refah seviyesini katlayacak yeni buluşta Norveç yetkilileri, Grönland ile aralarında bulunan Norveç Denizi'nde 2 bin 317 ton altın keşfedildiğini açıkladı.

kesfedildi2.jpgDÜNYANIN TAMAMINDA ÇIKARILAN MADENLERİN İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Dünyanın tamamında yıllık çıkarılan değerli maden miktarının yaklaşık iki katı oranında yeni bir rezerv keşfedildiğini açıklayan Norveçli araştırmacılar, bulunan madenlerin tonlarca altın, gümüş, bakır ve çinko içerdiğini belirtti.

BULUNAN ALTINLARIN DEĞERİ TRİLYONLARCA DOLARA DENK GELİYOR

Norveç Petrol Müdürlüğü’nden (NPD) yapılan açıklamada, Norveçli bir araştırma ekibinin ülkenin geniş kıta sahanlığının deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiğini söyledi.

go2.jpgBüyük keşfin, dünyanın en büyük petrol ve gaz ihracatçılarından biri olan Norveç’e altından nadir toprak metallerine kadar önemli miktarlarda mineral çıkarma şansı vereceği bildirildi.

ÇEVRECİLER AYAKLANDI, ALTIN ÇIKARILMASINA KARŞI ÇIKTILAR

Madenlerin Norveç ve Grönland Denizi açıklarında bulunduğu bildirilirken, çevre aktivistleri, yüksek miktardaki rezervlerin çıkarılmasına karşı çıkıyor. Norveçli yetkililer şu anda, parlamentonun onayını gerektiren ve çevresel kaygılara yol açan bir süreç olan açık deniz alanlarını derin deniz madenciliğine açıp açmamayı düşünüyor. Çevre aktivistleri, Oslo yönetimini deniz dibinde yaşayan organizmaları ve madenciliğin onlar üzerindeki etkisini anlamak için daha fazla araştırma yapılana kadar deniz tabanındaki maden arama çalışmalarını ertelemeye çağırdı.