Muş: 4 zincir marketi etiket fiyatları için uyardık

Muş: 4 zincir marketi etiket fiyatları için uyardık
Ticaret Bakanı Muş, "4 ulusal zincir markete asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarıda bulunduk" dedi. Muş'un görüştüğü 4 zincir market yöneticisi arasında, hükümete ağır eleştirilerde bulunan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın da bulunması dikkat çekti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "En fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarıda bulunduk" dedi.

Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 4 ulusal zincir marketin (Migros CEO'su Özgür Tort, A101 CEO’su Cem Maltaş, ŞOK CEO’su Uğur Demirel ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç) yöneticileriyle bir araya geldiğini belirterek, “Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Muş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

mehmet-mus.webp

“Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz. Haksız fiyat artışlarıyla mücadelede bakanlık olarak elimizdeki tüm denetim imkanlarını sonuna kadar kullanmakta kararlıyız.”

Galip Aykaç'la barıştılar mı?

Muş'un görüştüğü (soldan ikinci) 4 zincir market yöneticisi arasında BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın da bulunması dikkat çekti. Aykaç, hükümete yaptığı ağır eleştiriler sonrası gelen tepkiler üzerine Gıda Perakendecileri Derneği'nden istifa etmek zorunda kalmıştı. Aykaç, 30 Kasım'da düzenlenen 7. Private Label zirvesinde yaptığı konuşmada iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına ve son günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere ilişkin söylemlerine ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Etiketler :