IIF, Merkez Bankası'ndan bu ay 50 baz puan indirim bekliyor

IIF, Merkez Bankası'ndan bu ay 50 baz puan indirim bekliyor
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim döngüsüne bu ay 50 baz puan ile başlamasını, yıl sonuna kadar 150 baz puan daha indirime gitmesini beklediğini duyurdu.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF), CEEMEA Bölgesi Merkez Bankaları raporunda Türkiye'de muhtemelen büyüme endişelerinin enflasyon endişelerini aşacağı ve TCMB'nin bu doğrultuda yıl sonuna kadar 200 baz puan faiz indirimi yapacağı kaydedildi.

IIF, Merkez Bankası'nın bu ay 50 baz puan indirim ile başlayacağını, yıl sonuna kadar ise 150 baz puan daha indirime gitmesini beklediğini belirtti.

Raporda, "TCMB'nin beklenen gevşetme döngüsüne eylül ayında 50 baz puan indirimle başlamasını bekliyoruz. Türkiye'de baz etkisinin azalması ile kasım-aralık döneminde manşet enflasyonda gerileme bekliyoruz. Ocak ayına kadar 150 baz puanlık ek indirim de muhtemel görünüyor" denildi.

IIF, TCMB'nin 2022 yılında ise daha az agresif faiz indirimlerine gideceğini tahmin ederken, 2022 sonunda gösterge faizi yüzde 15 öngördü. "TCMB'nin faiz indirimleri bankaların kredi faizlerini düşürmelerine imkan tanıyarak kredi talebini artırabilir" ifadelerini kullandı.