Evinde Bulununlar Dikkat. Bunu Yapana Para Cezası Var

Evinde Bulununlar Dikkat. Bunu Yapana Para Cezası Var
Türkiye'de doğal gaz tesisatına rağmen birçok vatandaş hala mutfaklarda tüp kullanmayı tercih ediyor. 12 kg mutfak tüpü fiyatlarındaki artış bütçeyi zorluyor. LPG ile doldurma uygulaması, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen bazı bölgelerde yapılıyor, ancak ciddi para cezalarıyla karşılaşılıyor.

Türkiye genelinde birçok ilde doğal gaz tesisatının yaygın olmasına rağmen, bazı vatandaşlar özellikle büyük kent dışındaki bölgelerde mutfaklarda hala tüp kullanmayı tercih etmektedir.

YÜKSEK TÜP FİYATLARI

Son yıllarda 12 kg mutfak tüpü fiyatlarında yaşanan yüzde 120'lik artış, vatandaşların bütçesini olumsuz etkilemiştir.

LPG İLE DOLDURMA UYGULAMASI

Bazı bölgelerde mutfak tüplerini LPG ile doldurma uygulaması, vatandaşlar araç plakaları veya TC kimlik numaralarını kullanarak istasyonlarda tüplerini doldurmaya başlamıştır.

burak-yilmaz-2020-mayis-anadoluimages-19758057.jpg

TEHLİKELİ VE YASAK DURUM

Ancak, özellikle metropol şehirlerde bu tür işlemlere izin verilmemekte ve bu durum tehlikeli ve yasadışı kabul edilmektedir.

CİDDİ PARA CEZALARI

Bu kurala uymayanlara ciddi para cezaları uygulanmakta, daha önce bu nedenle bir işletmeciye 835 bin TL ceza kesilmiştir.

thumbs-b-c-fdbac9d3525c0898199955f5005dfdaa.jpg

GÜVENLİK RİSKLERİ

Propanın hızlı yanıcı ve basınca dayanıklı olması nedeniyle mutfakta kullanılması, güvenlik riskleri doğurmakta ve yasaklanmıştır.