Çalışanların ödeyeceği yemek ücreti belli oldu! Simidin yarısı 'Devlet Baba'ya

Çalışanların ödeyeceği yemek ücreti belli oldu! Simidin yarısı 'Devlet Baba'ya
Devlet memurları ve sözleşmeli personellerin öğle yemeği ücretleri belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan tarifeye göre asgari ücretli 2.07 lira, azami ücretli de 10.09 lira yemek yardımı alacak.

Milyonlarca memur ve sözleşmeli personeli ilgilendiren Yiyecek yardımı yönetmeliği yayımlandı. Buna göre, memur ve sözleşmeli personeller öğle yemeği servisinden faydalanırsa günlük asgari 2.07 lira, azami de 10.09 lira ücret ödeyecek

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, Yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınacak.
Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak aşağıdaki tabloda belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecek.

Uygulama 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

memur-yiyecek-yardimi.jpg