4 milyon metrekare ofis konuta dönüştürülecek

4 milyon metrekare ofis konuta dönüştürülecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 milyon metrekare arz fazlası ofisin konuta dönüştürüleceğini duyurdu. Kurum, "Bu, 50 bin yeni konut demek" dedi.

Ofis- büro amaçlı yapı kullanma izni düzenlenmiş olan yapılarda, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar sonuçlanmak kaydı ile konut kullanım oranı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde tadilat ruhsatı düzenlenebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu karar ile 4 milyon metrekare arz fazlası ofisin konuta dönüştürüleceğini duyurdu. Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi

“İstanbul'da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek. Bu, 50 bin yeni konut demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı. Hayırlı olsun.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planlı alanlar imar yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmıştı.

Yönetmelikle ilgili yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, imar planında “ticaret+konut” olarak belirlenmiş alanlarda bugünden önce ofis- büro amaçlı yapımına başlanmış ve yapı kullanma izni düzenlenmiş yapılarda, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar sonuçlanmak kaydıyla konut kullanım oranı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde kullanım amacı değişikliğine yönelik tadilat ruhsatı düzenlenebilecek.