ABD kişi başı 2 bin dolar dağıtacak
ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri üzerinden yaptığı açıklamayla vatandaşlara doğrudan bir ekonomik destek sözü verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu vergilerden elde edilen gelirlerin bir kısmının halka dağıtılacağını duyurdu.
Trump’ın basın toplantısında şok anlar: Yönetici bayıldı Dr. Mehmet Öz müdahale etti
"YÜKSEK GELİRLİLER HARİÇ HERKESE 2 BİN DOLAR"
Trump açıklamasında, "Yüksek gelirli olan kişiler hariç, kişi başına en az 2 bin dolarlık bir temettü herkese ödenecek" ifadesini kullandı. Ancak ABD medyası, bu ödemenin yapılabilmesi için Kongre'nin onayına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.
Rusya'dan Trump'a yanıt: Tam kapsamlı nükleer denemelere hemen hazırlanmalıyız!
FARKLI ŞEKİLLERDE AKTARILACAK
Konuya ilişkin bir açıklama yapan ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, söz konusu ödemenin mutlaka nakit olmak zorunda olmadığını ifade etti. Bessent, bu kaynağın vergi indirimi gibi farklı uygulamalar şeklinde de vatandaşların lehine kullanılabileceğini belirtti. Trump, daha önceki açıklamalarında gümrük vergilerinden ciddi bir ek gelir elde ettiklerini ve bunun bir bölümünü doğrudan vatandaşlara aktarabileceklerini vurgulamıştı.