Yaprak Sarmanın Pişme Süresini Kısaltıyor! En Sert Yapraklar Bile Yumuşacık Oluyor... Pişirme Aşamasında Bir Bardak Eklenmeli

Yaprak Sarmanın Pişme Süresini Kısaltıyor! En Sert Yapraklar Bile Yumuşacık Oluyor... Pişirme Aşamasında Bir Bardak Eklenmeli
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan yaprak sarma, hem zeytinyağlı hem de etli olarak hazırlanabilir. Ancak, lezzetli bir yaprak sarma yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Özellikle kullanacağınız yapraklar sertse uzun süre pişse bile yumuşamayabilir. Çok uzun pişirdiğinizde de dağılabilir. İşte bu sorunu önlemenin püf noktası...

İşte, yaprak sarmanın dağılmamasını ve yumuşak olmasını sağlayan püf noktaları:

  • Yaprak sarma yaparken, üzüm yapraklarını taze ve temiz olduğundan emin olun. Yaprakları yıkayın ve kirleri alın. Kaynar suyun içerisinde 2 dakika kadar bekletin. Haşlanan yaprakları soğumaya alın ve suyu süzün. Yumuşamış yaprakların saplarını kesin ve iç harcını ekleyin. Açtığınız yaprakların üzerinden oklavayla bir tur geçebilirsiniz.

  • Yaprakları önceden suya koyun. Yaprakları bir gece önceden suya koymayı unutursanız, aynı gün içinde ılık suda 2-3 saat kadar bekletin. Bu, sert yaprakların yumuşamasını sağlayacaktır.

  • Sarmaları tencereye dizmeden önce, zemine açık yaprakları sermeyi unutmayın. Bu, sarmaların tencereye yapışmasını önleyecektir. Aynı zamanda

  • Sarma işlemini tamamladıktan sonra, yaprakları tencereye dizmeden önce üzerine bir şişe maden suyu dökün. Bu, yaprakların daha iyi pişmesini sağlayacaktır.

thumbs-b-c-221a84635fb6ba89cd060c31df2defcc.jpg

  • Yaprakları sararken, aralarından damarlı olanları eleyin. Damarlı yapraklar, sarmaların dağılmasına neden olabilir.

  • Yapraların yaklaşık olarak aynı boyda olmasına dikkat edin. İç harcı da yaprağın büyüklüğüne göre dengeli olarak dağıtın. İç harcı çok fazla koyarsanız, sarmalar dağılacaktır.