Şişkinlik Nasıl Geçer? Bağırsak Detoksu Nasıl Yapılır? Bağırsak Detoksunda Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Günümüzde yaşanan en sık sorunlardan birisi şişkinlik problemidir. Şişkinliğinin başlıca nedenleri arasında, sindirim sisteminden kaynaklanan sorunlar vardır. Bağırsak sendromu, gastrit ve ülser gibi rahatsızlıkların bağırsak ve mide üzerinde gaz biriktirmesiyle meydana gelmektedir.
Şişkinliğe neden olan bir diğer etken de dengesiz beslenmedir; Karbonhidrat seviyesi yüksek besinlerin tüketilmesi midede şişkinlik yapar. Stres de şişkinliğe yol açan önemli bir diğer etkendir. Yoğun şekilde stres altında kalan kişilerde stres, bağırsak ve mide üzerinde basınca neden olur ve bu da şişkinliğe yol açar.
Karın Şişkinliğine Ne iyi Gelir?
Karın şişkinliği çoğu insanın zaman zaman karşılaştığı bir durumdur. Şişkinlik sorunu yaşayan kişilerin merak ettiği soruların başında karın şişkinliğine ne iyi gelir? Sorusu yer almaktadır. Sizler için hazırladığımız adımları uygularsanız şişkinlik sorununuzu basit bir şekilde önleyebilirsiniz.
Su Tüketimine Dikkat Etmek
Vücudunuz için su çok önemlidir. Yeterli miktarda su alımı bağırsak hareketlerini düzenler. Aynı zamanda su vücudunuzda birikmiş toksinleri de atmanızı sağlar.
Probiyotikler
Probiyotikler bağırsak sağlığı için oldukça faydalıdır. Probiyotikler, bağırsaktaki sağlıklı bakteri sayısını arttırarak sindirimi düzünler ve gaz oluşumunu önler. Günlük hayatınıza yoğurt, kefir, turşu, gibi probiyotik açısından zengin besinler ekleyerek şişkinlik sorununuzu önleyebilirsiniz.
Lifli Besinler
Lifli besinler sindirimi hızlandırır, bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı ve gazı önler. Tam tahıllı ekmekler, yulaf ezmesi, sebze ve meyve gibi lif açısından zengin besinler eklerseniz şişkinlik probleminizi çözebilirsiniz.
Stres Yönetimi
Stres sindirimi yavaşlattığı için şişkinliğe neden olur. Stresli ortamlardan uzak durarak ya da stresli olduğunuzda bu süreci iyi bir şekilde yönetmeniz şişkinlik problemini en aza indirmenize yardımcı olur.
Bitkisel Çaylar
Bazı bitki çayları hazımsızlık ve gazın giderilmesine yardımcı olur. Nane, papatya ve rezene gibi bitkiler sindirimi olumlu yönde etkilemektedir. Bu bitkilerden yapılan çayların düzenli olarak tüketilmesi şişkinlik sorununuzu minimuma indirir.
Karın şişkinliği probleminizi bu adımlarla çok rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Ancak şişkinlik sorununuz devam ederse uzman bir doktora görünmeniz sizler için faydalı olacaktır.
Bağırsak Detoksu Nasıl Yapılır?
Vücudunuzun atık sisteminde en önemli rol oynayan bağırsakların temizlenmesi sandığınızdan daha fazla önemlidir. Bağırsakların temiz olması, tüm vücudumuzdaki sistemin doğru işlemesi için yapılması gereken en önemli etkendir. Bağırsaklar temiz tutulmadığında, bağırsak duvarında kötü bakteriler ve virüsler üreyebilir. Bu da toksik kimyasalların vücuttan atılmasını zorlaştırır. Bu nedele bağırsak detoksu, hem sindirim sistemini temizlemesi hem de bağışıklığı güçlendirmesi açısından önemlidir. Peki Bağırsak Detoksu Nasıl Yapılır? İşte cevabı,
Bağırsak detoksunun en önemli etkeni sudur. Bu detoksu uygulamaya başladığınızda içtiğiniz su miktarını arttırmalısınız.
Lif açısından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin. Liftli besinler, sindirim fonksiyonlarını hızlandırır ve özellikle bağırsakların içindeki toksinlerin de vücuttan atılmasını sağlar. Nohut, chia tohumu, ıspanak, badem, brokoli, kinoa, yeşil mercimek ve enginar gibi besinler lif açısından çok zengindir.
Probiyotikler, bağırsak detoksunda çok önemlidir. Probiyotikler, yararlı bakterilerdir. Bu bakteriler bağışıklığınızı arttırır ve bağırsak sisteminizi düzen sokar. Yoğurt, peynir, tarhana gibi gıdalar probiyotik açısından zengindir.
Düzenli egzersiz yapmak, bağırsak hareketlerini düzenler ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Bağırsak detoksu süesi boyunca çay, kahve, alkol ve abur-cubur tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu ürünlerin aşırı tüketilmesi sindirim sisteminize zarar verecektir.
Bağırsak Detoksunun Faydaları
- Bağırsak detoksu sindirim sisteminin düzelmesine ve yararlı bakterilerin artmasını sağlar.
- Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Şişkinlik problemlerinin önüne geçer.
- Gaz ve kabızlık gibi problemleri çözer.
- Bağışıklık sistemini düzenler
Bağırsak Detoksunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bağırsak detoksu yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli kural, bağırsak detoksunun ayda 1 kez ve 4 günden fazla yapılmamasıdır. Sağlınız için en elverişli program 4 gün yapılmasıdır.
Bağırsak detoksuna başlamadan önce doktorunuza danışmanız gönemlidir. Diyabeti ve insülin direnci olanlar, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığa sahip olan kişiler için bu detoks uygun değildir.