Patatesin yanına elma koyun. O sorun tamamen geçiyor ve aylarca dayanıyor
Türk mutfağında çokça tüketilen sebzelerden biri olan patates kısa sürede filizlenmesiyle bilinir. Eğer patateslerin sürekli çimlenmesinden ve bozulmasından şikayetçiyseniz işinize yarayacak bazı bilgileri paylaşacağız.
Bu yöntemler sayesinde hem bütçenizi hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Patateslerin filizlenmesi noktasında en önemli unsur ortamın nem seviyesine dikkat etmek olmalıdır. Eğer patatesler nemli bir ortamda muhafaza ediliyorsa çabucak filizlenirler.
Patatesler için en uygun saklama koşulları kuru bir ortamda onları muhafaza etmektir. Filizlenmiş patatesin çok zararlı olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştı.
Halk TV sayfalarında da filizlenmiş patatesin zararlarına ilişkin bir haber yayınlamıştık.
Patateste zehir riski. Dikkat etmezseniz ölüme kadar götürebilir
PATATESLERİ UZUN SÜRE KORUYAN YÖNTEM
Mynet.com tarafından paylaşılan bir içerikte; Patateslerin filizlenmesini önleyen yöntem paylaşıldı. Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olacak ve çimlenmenin önüne geçecektir. Eğer bu şikayetten siz de sık sık yakınıyorsanız patatesleri beklettiğiniz sepetinizin içine bir adet elma koyun...
Doğranmış patatesleri de kararmadan koruyor
Elma dilim ya da kızartmalık patates dilimlerini bu halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengiye döner.
Eğer bu durumun yaşanmasını istemiyor ve patateslerin taze görünümlerini saklamalarını istiyorsanız bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.
Soğan koymayın
Patateslerin çabuk bozulmasını istemiyorsanız onu soğanla aynı yere koymamalısınız. Çünkü patates soğanın kokusundan ötürü daha çabuk bozulmaya meyillidir.
PATATESİ SAKIN BUZDOLABINA KOYMAYIN
Öte yandan Halk TV'nin derlemesine göre; Patatesle ilgili önemli bir uyarı daha var. Patatesleri buzdolabına koymamak gerekiyor. Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta hızlı bir şekilde şekere dönüşüyor. Patates pişirildiğinde veya kızartıldığında ise şeker, aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretmeye başlıyor. Bu kimyasalda kanser dahil bir çok rahatsızlığa neden olabiliyor.
Akrilamid; kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre bazı kanser çeşitleri için risk oluşturduğu da tespit edilmiştir.