Hamsi tava yaparken bu tarifi deneyin. Çıtır çıtır olmasını sağlayan pişirme önerisi

Hamsi tava yaparken bu tarifi deneyin. Çıtır çıtır olmasını sağlayan pişirme önerisi
Karadeniz'in vazgeçilmez lezzeti hamsi tava tarifini sizlerle paylaşacağız. Balık mevsiminin de gelmesiyle balıklar pişmeye çoktan başladı. Ucuz olması nedeniyle en çok tercih edilen balıktır hamsi. Hamsi tava yaparken bilmeniz gereken bazı ipuçları var

Hamsi tava tarifimiz misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok lezzetli ve kolay bir tariftir. Hamsileriniz çok küçük ise kılçıklarını çıkartmadan hamsi tavayı hazırlayabilirsiniz.

HAMSİ TAVA MALZEMELER

1 kilo hamsi
Mısır unu
Tuz


KIZARTMAK İÇİN;

Sıvı yağ


HAMSİ TAVA YAPILIŞI

İlk olarak hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip, bol su ile yıkayalım.
Yıkadığımız hamsilerimizin suyunu iyice süzelim ve ve üzerlerine tuz serpip, harmanlayalım.
Ardından hamsilerimizi mısır unumuza güzelce bulayalım.
Pişireceğimiz tavamızı ocağa alıp, sıvı yağımızı ekleyelim.
Yağımız ısınınca mısır ununa buladığımız hamsilerimizi pişireceğimiz tava içerisine sıra sıra dizelim.
Tavamıza dizdiğimiz balıkları önlü arkalı pişirelim ve servis tabağımıza ters çevirerek alalım.
Hamsi tavamız artık servis edilmek için hazırdır. Afiyet olsun.

FIRINDA HAMSİ TARİFİ

Tavada hamsi pişirmeyi sevmeyenler için bir tarifimiz daha var. Fırınlanmış hamsiyi deneyebilirsiniz. Bu tarifte oldukça kolay.

Fırında Hamsi İçin Malzemeler:


1 kg. hamsi
Mısır unu
Normal Un
Sıvı yağ

Fırında Hamsi Yapılışı:


İlk olarak mısır unu ve normal unu bir kapta harmanlıyoruz.

Ayıklanmış olan hamsileri süzgece alıp, güzelce yıkayalım.

Süzüldükten sonra iyice kurumalarını sağlıyoruz ve hazırladığımız un karışımına bulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıra sıra hamsileri diziyoruz.

Bu arada kağıdın üzerine de biraz yağ sürün ki hamsiler çok daha kolay çıksın.

Dizme işlemi bitince balıkların üzerine elimizle yağ gezdirelim.

Fırını 180 derecede ısıtıp, tepsiyi fırına sürüyoruz.

Kontrollü bir şekilde, hamsilerimiz güzelce kızarana kadar pişirelim.

Fırında iyice kızardıktan sonra hamsilerimiz artık servise hazır. Hamsiyi fırına sürerken bir kaç kaç dilim limonu hamsilerin üzerine dizebilirsiniz. Limon hamsinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler