En çok milyardere sahip ülkeler :

En çok milyardere sahip ülkeler :
Roma imparatorlarından dünyanın milyarderi olan John D. Rockefeller'a kadar dünyada her zaman inanılmaz zenginliğe sahip insanlar olmuştur . Peki şu anda en zengin insanlar nerede yaşıyor?

VisualCapitalist.com, yıllık Küresel Zengin Listesi verilerine dayanarak 2024 yılında en çok milyarderin bulunduğu ülkelerin infografiklerini sunuyor . Milyarderlerin servetine ilişkin doğru tahminler vermenin son derece zor olduğunu ve farklı kaynaklar arasında tutarsızlıklar olabileceğini unutmamak önemlidir . Forbes sıralamasında ABD ve Çin'in yerleri değişti ancak sıralamada ilk üç ülke aynı kaldı.

Forbes ayrıca Bernard Arnault'u dünyanın en zengin adamı olarak adlandırırken, Hurun Elon Musk'u sıralamanın zirvesine yerleştirdi. Bununla birlikte, genel olarak ilk 10'u, birkaç küçük farkla da olsa benzerdir.

Küresel Zenginler Listesi 2024 verilerine göre, dünyada en çok milyarderin bulunduğu ülke 814 kişiyle Çin'dir. Çin ilk sırayı korusa da milyarderlerin sayısı bir önceki yıla göre 155 azalırken, ABD'ninki ise 109 artarak 800'e çıktı.İki ülke arasındaki fark artık sadece 14 milyarderle daraldı.

dunya-zenginleri.webp

Sıralamaya göre ABD ve Çin, dünya çapında dolar milyarderi olan 3.279 kişinin neredeyse yarısını oluşturuyor. Üçüncü sırada 271 milyarderle (yıllık bazda 84 artış) Hindistan, onu 146 milyarderle (12 artış) Büyük Britanya ve 140 milyarderle (4 düşüş) Almanya izliyor. İlk 10'u, İsviçre - 106 (6 puan artışla), Rusya - 76 (6 puan artışla), İtalya - 69 (11 puan artışla), Fransa - 68 (4 puan düşüşle) ve Brezilya - 64 (13 puan artışla) tamamladı.

Doğal olarak dünyanın en büyük ekonomileri daha fazla sayıda milyardere sahip çünkü zenginlik yaratma konusunda daha fazla fırsat sunuyorlar. İsviçre, Singapur ve İsveç bu konuda öne çıkıyor ve bunlardan sadece biri toplam gayri safi yurt içi hasıla açısından ilk 20 ekonomi arasında yer alıyor.

Her üç ülkenin de yüksek vergi oranlarına sahip olduğuna ve bu oranların genellikle servet birikimine yardımcı olmadığına inanılıyor. Ancak algılar yanıltıcı olabilir. Örneğin İsveç'te veraset vergisi yok, sermaye kazançları için sabit bir oran ve %21'lik bir kurumlar vergisi oranı var.