Dışarıdan alanları kıskandırıyor- Kadife gibi yumuşacık açma poğaçanın püf noktasıymış

Dışarıdan alanları kıskandırıyor- Kadife gibi yumuşacık açma poğaçanın püf noktasıymış
Açma poğaça, Türk mutfağında kahvaltılarda çokça tüketilen hamur işleri arasında ilk sırada yer alır. Bu harika poğaçanın yapılışını sizler için derledik.

Pastane fırınından yeni çıkmış gibi yumuşacık açmaları bu tarifi kullanarak evinizde de kolayca yapabileceksiniz.

Denemek isteyenler için kolay açma tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda sizlerle olacak.

Bu tarifi yapar ve misafirlerinize ikram ederseniz sizi tebrik edecekler. Dışarıdan açma poğaça satın alan tüm yakınlarınız sizi kıskanacaklar.

Çünkü bu tarifi öğrendikten sonra yapacağınız açma tarifleri sizi mahallenin ustası bile yapabilir.

FİYATLARI CEP YAKIYOR

Son dönemde 'Simit, açma ve poğaça' gibi yiyeceklerin fiyatlarına peş peşe zamlar geliyor. Gittikçe lüks haline gelen bu yiyecekleri evde yapmak ise imkansız değil! İşte pastane açmasıyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

.jpg

Açma malzemeler;

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta birinin sarısını alın
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 8-8,5 bardak un
  • Dilerseniz arasına tereyağı koyabilirsiniz. Zeytin ezmesi peynirde koyabilirsiniz.

Açma yapılışı;

  • Öncelikle ılık sütle birlikte mayayı ve şekeri eritip mayayı aktif hale getirelim.
  • Un dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş un ekleyelim.
  • Un ele yapışmayacak şekilde gelene kadar yoğuralım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine temiz bir poşetle kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • 30-40 dakika bekleyelim.
  • Hamur tamamen mayalanınca mandalina boyutunda büyük parçalar elde ederek çay tabağı genişliğinde açın rulo şeklinde sarıp salyangoz şeklinde saralım.
  • Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
  • Yağlı kâğıt serili tepsinin üzerine açmalarımızı yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürelim üzerine çörek otu atıp 15-20 dakika mayalandıralım.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Yanına güzel bir çay demleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Açmanın püf noktaları;

  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Süt el yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır aksi taktirde maya aktifleşmez.
  • Hamurların üzerleri iyicene örtülmelidir. 30-40 dakika mutlaka dinlendirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Habertürk - Halk TV

İlgili Haberler