Aşure pişirirken bilmeniz gereken yöntem - Kıvamının çok daha iyi olmasını sağlıyor

Aşure pişirirken bilmeniz gereken yöntem - Kıvamının çok daha iyi olmasını sağlıyor
Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşureyi bu tarifle yapın! Hem daha lezzetli oluyor hem de çok daha lezzetli oluyor.

Aşure tarifi, bereketin simgesi olan bu tatlıyı pişirmek isteyenler tarafından internet üzerinden araştırılıyor. İnanca göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle aşure yapmış ve bu tatlı bu nedenle çok bereketli olmuştur. Geleneğe göre, aşureler pişirilir ve tabaklarla etraftaki herkese dağıtılır. Tam bir tarifinin olmadığı aşurenin, geleneksel olarak en az 7 maddeden oluşması gerektiği öne sürülüyor.

Bazıları adından dolayı 10 madde ile yapılması gerektiğini de söylemektedir. Aleviler ise hep 12 madde kullanarak aşure yapmaktadırlar.

Biz de bu içeriğimizde en güzel ve lezzetli aşure tarifini sizin için derledik.

İlk aşama

Buğdayları 1 gece önceden sıcak su ile bir taşım kaynatın. Sabaha kadar bekletin.

İkinci aşama

Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdaya nohut ve fasulyeyi ekleyin. Sırayla pirinci, kuş üzümü, dolmalık fıstık, ardından küp doğranmış elmaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ve üzümleri ekleyin.

Üçüncü aşama

Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. En son portakal ve limon kabukları ile şekeri ilave edip pişirin.

Dördüncü aşama

Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Üzerini küçük kesilmiş kayısı ve incir, nar taneleri, dövülmüş ceviz ve fındık, tarçın ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun

Fotoğraf: DHA

İlgili Haberler