Böyle lezzetli patlamış mısır görülmedi; İşin ustası tüm mısırları patlatan tekniği verdi

Böyle lezzetli patlamış mısır görülmedi; İşin ustası tüm mısırları patlatan tekniği verdi
Patlamış mısır yaparken tüm mısırların patlaması için işinize yarayacak bir sırrımız var; Bakın usta aşçılar mısırı nasıl patlatıyormuş..

Patlamış mısır keyfiniz artık zehir olmayacak. Ne tencerenin dibi tutacak ne mısırlar ziyan olacak. Patlamış mısır yaparken mutlaka bu tarifi deneyin;

Baharat sevenler için hazırladık;

Gerekli malzemeler;

- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu

- 1 tatlı kaşığı paprika tozu

- 1 tatlı kaşığı yabani mercanköşk

- 1 tatlı kaşığı soğan tozu

- 1/4 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

popcorn-1906523-960-720.jpg

Patlamış mısırın tarifi;

*Öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yarım su bardağı mısırı tencerede patlatın.

*Ardından bir sos tavasında 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.

*İçerisine 2 yemek kaşığı baharat karışımı ve bir tutam tuzu ilave edip karıştırın.

*Hazırladığınız sosu sıcak mısırların üzerine döküp iyice harmanlayarak servis edin.

*Afiyet olsun.

NOT: Mısır patlatırken zeytinyağı kullanın. Hem daha sağlıklı hem çok daha lezzetli.

İlgili Haberler