En fazla toplanma alanı olan ilçe Lüleburgaz
Lüleburgaz Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nde yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda deprem toplanma alanlarından tatbikatlara ve yıkımı gerçekleştirilen binalara kadar pek çok alanda çalışmalar yapılıyor.
Depreme dayanıksız binalar yıkıldı
Bu doğrultuda 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen çok sayıda bina kontrollü bir şekilde yıkıldı. Lüleburgaz Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, 2015 yılından bu yana depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 137 binadan 130’unun yıkımını gerçekleştirdi. Geri kalan 7 bina ise yasal süreçlerin ardından yıkılacak.
En fazla acil toplanma alanı Lüleburgaz'da
Bununla birlikte AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kent genelinde 40 adet acil toplanma alanı belirledi. Her mahallede belirlenen acil toplanma alanlarına vatandaşlar, 'luleburgaz.bel.tr' internet adresi içinde yer alan “Acil Toplanma Alanı” butonuna tıklayarak ulaşabiliyor.
Öte yandan, Lüleburgaz, Kırklareli il genelinde en fazla acil toplanma alanına sahip ilçe konumunda bulunuyor.
İtfaiye ve AFAD tatbikatlara hız veriyor
Lüleburgaz İtfaiyesi de AFAD ile iş birliği içerisinde yılbaşından bu yana çeşitli tatbikatlara imza atıyor. Son olarak Lüleburgaz İtfaiyesi, bölgedeki hemen hemen tüm kamu kurumlarının yer aldığı, AFAD tarafından düzenlenen tatbikata paydaş olarak katıldı. Haziran ayında Lüleburgaz’daki binlerce kişinin çalıştığı fabrika bölgelerinde düzenlenen deprem tatbikatları gerçeği aratmadı.
Bu çalışmaların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde belirlenen yükümlülüklerini de yerine getirmeye devam ediyor.
AKUT Genel Başkanı madde madde sıraladı: Büyük İstanbul depremi öncesi neler yapılmalı?
Çeşme'de 4.7 büyüklüğünde deprem
Kuşadası Körfezi'ndeki deprem sonrası kritik uyarı: İzmir için zaman daralıyor