UEFA çığır açacak anlaşma için hamlesini yaptı

UEFA çığır açacak anlaşma için hamlesini yaptı
Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi Finali, Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanabilir.

UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), 2027'den itibaren Avrupa’daki erkek kulüp müsabakalarının küresel ticari hakları için Relevent Sports ile özel bir müzakere sürecine başladı.

MAÇLARIN ABD'DE OYNANMASININ ÖNÜNÜ AÇABİLİR

Bu yeni ticari anlaşma, Avrupa kulüp maçlarının ABD’de oynanmasının önünü açabilir. Relevent Sports, büyük futbol organizasyonlarını ABD'ye taşımak için ön saflarda yer alıyor. Anlaşmanın tamamlanması halinde, UEFA’nın 30 yılı aşkın süredir Şampiyonlar Ligi’nin ticari haklarını yöneten TEAM Marketing ile ortaklığı sona erecek.

170 ÇALIŞANIN İŞİNİ RİSKE ATABİLİR

Bu gelişme, TEAM Marketing bünyesindeki yaklaşık 170 çalışanın işini riske atabilir. Şirket içinde büyük bir şok ve süreçle ilgili ciddi bir öfke olduğu belirtiliyor.

UEFA ve ECA tarafından yapılan ortak açıklamada, “UC3 Yönetim Kurulu, 2027-2033 dönemi için UEFA erkek kulüp müsabakalarının küresel ticari hakları konusunda Relevent Sports ile özel bir müzakere sürecine girmeyi kabul etti” ifadelerine yer verildi.

Şampiyonlar Ligi finalinin ABD’ye taşınması, futbol dünyasında büyük bir değişime yol açabilir. UEFA’nın bu hamlesi, Avrupa futbolunun küresel pazarlara daha fazla açılmasını sağlayacak yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi