Süper Lig'de fırtınalar estiriyordu: Tüm takımları patır patır döküldü

Süper Lig'de fırtınalar estiriyordu: Tüm takımları patır patır döküldü
Manisa futbolu zor bir dönemden geçiyor. Kentin profesyonel liglerdeki temsilcileri birer birer düşüş yaşıyor.

Daha önce Süper Lig’de başarılarla anılan Manisaspor ve Akhisarspor, amatör liglere gerilerken, Manisa FK 1. Lig’den düşme tehlikesi yaşıyor. Turgutlu 1984 ise amatör küme seviyesine düştü.

Manisaspor, geçmişte Süper Lig’de fırtına gibi esen bir kulüpken, borç sorunları ve transfer yasağı nedeniyle 2021 yılında amatör lige geriledi. Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hedefleyen kulüp, Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için Play-Off mücadelesi veriyor.

MANİSA'NIN TAKIMLARI PATIR PATIR DÖKÜLDÜ

Akhisarspor, geçmişte UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil edip Türkiye Kupası ve Süper Kupa zaferleriyle adını duyurmuş bir kulüpken, Bölgesel Amatör Lig’e düştü ve ligden çekilme kararı aldı. Transfer yasağı ve ilgisizlik nedeniyle altyapıdan genç oyuncularla sahaya çıkmaya çalışsa da bu sezon istediği sonuçları alamadı.

gbhrinubkaaoktp.jpg

Manisa FK, amatörden 1. Lig'e kadar yükselen bir başarı hikayesi yazsa da bu sezon kötü bir performans sergiliyor. Küme düşme hattında yer alan takım, son dört maçında yalnızca bir beraberlik alabildi.

gobbzmqwqaajj6j.jpg

Turgutlu 1984, geçmişte 2. Lig’de mücadele etmiş bir ekipken, bu sezon sonunda amatör küme seviyesine düştü. Takım son yıllarda düşüş trendindeydi ve bu sezon kurtuluş umutlarını tamamen yitirdi.

gok5pt3xoaexe7w.jpg

Kent futbolunun genel durumu dikkate alındığında, profesyonel temsilciler arasında ciddi bir gerileme söz konusu. Manisa'nın futbol tarihinde önemli bir yer tutan kulüpler, çeşitli sorunlar nedeniyle eski parlak günlerini arıyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi