Ryan Babel Galatasaray ve Beşiktaş’ı kıyasladı

2024’te futbol kariyerine nokta koyan 38 yaşındaki Ryan Babel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor’da oynayan Babel, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarını karşılaştırdı.
‘’BEŞİKTAŞ’TA KALMAK İSTİYORDUM AMA…’’
Beşiktaş’tan ayrılık sürecine dair konuşan Babel, ‘’Beşiktaş'ta kalmak istiyordum ama perde arkasındaki kişiler işlerini doğru yapmıyordu. Bir futbolcu olarak saygı duymak istiyorsunuz. Taraftarların olan bitenden haberi yoktu. Fulham bana bir şans verdi ve orada 5 gol attım. Sonra beni Galatasaray istedi. Mantıklı geldi çünkü Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaklardı.’’ dedi.
‘’TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TAKIMI GALATASARAY’’
Beşiktaş ve Galatasaray’ı kıyaslayan Hollandalı, ‘’Türkiye'nin en büyük takımı Galatasaray. İki takım arasındaki en büyük fark: Galatasaray taraftarları biraz daha şımartılmış. Şampiyonluk kazanmaya daha alışkınlar. Beşiktaş'ta sizi daha çok takdir ediyorlar. Kötü bir maç oynadık ancak yine de her şeyi yaptın, Beşiktaş taraftarları seni takdir eder. Galatasaray taraftarları biraz daha şımarık. Ajax'ta da böyleydi, maçı kazanabilirsin ancak iyi oynamadıysan tüm stadyum sizi ıslıklar. Beşiktaş daha çok Liverpool'a benziyor. Liverpool'da da her şeyi yapmana rağmen yenilirsen maçın sonunda alkışlanırsın’’ ifadelerini kullandı.
Kariyerinde toplam 653 resmi maçta forma giyen Ryan Babel, 134 kez gol sevinci yaşadı ve 82 asist yaptı.