Turpun büyüğü Kanal İstanbul mu? Ali Mahir Başarır'dan bomba iddia

Turpun büyüğü Kanal İstanbul mu? Ali Mahir Başarır'dan bomba iddia
AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren CHP'li Ali Mahir Başarır, "Yolsuzluk, arsa, ihale deyince aklıma sen ve İstanbul semalarında attığın tur geliyor. Ekrem Bey'in soruşturmasından hemen önce de Kanal İstanbul'u gezmişsin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün (9 Nisan) TBMM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başarır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İBB soruşturması hakkında, "Firariler yakalanınca dananın kuyruğu kopacak" sözlerine tepki gösterdi.

Başarır, konuşmasında Erdoğan'ın İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na soruşturma açılmadan önce Kanal İstanbul'u gezdiğini iddia etti. Başarır şunları ifade etti:

Üzülerek söylüyorum ki yolsuzluktan bahsediyor tek adam. 19 Mart’ta Belediye Başkanımızı ve cumhurbaşkanı adayımızı gözaltına aldırdın ve tutuklattın. Annesinin, babasının ve kendisinin hala evlerini arıyorsun. Büyük şeyler bulacağını söylüyordu savcı ve emniyet. Babasının evinden 560 dolar ve 10 euro çıktı. Kendisinin evinden hiçbir şey çıkmadı. Bu kadar elin güçlüydü, niye tutukluluktan günler sonra insanların evini arıyorsun. Yolsuzluk deyince akla gelen tek şey, 23 yıllık iktidarın. Dönemin milletvekili Gürsel Tekin'le 4 yıl önce bir suç duyurusunda bulunduk. İBB'deki yolsuzluklar için bulunduk. Dönem 2016, 2011. 2011 yılında Fatih Vatan Caddesi'nde yeşil alan olan bir arsa, özel bir şirket tarafından 25 milyon liraya İBB'den satın alınmış. Daha sonra İBB, AKP döneminde bu arsaya imar izni çıkartıyor ve 2017'de aynı İBB, aynı arsayı aynı kişiden 430 milyon liraya alıyor ve biz bunu evraklarıyla suç duyurusunda bulunduk. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bize takipsizlik kararı veriyor. Yolsuzluk, arsa, ihale deyince aklıma sen ve İstanbul semalarında attığın tur geliyor. Ekrem Bey'in soruşturmasından hemen önce de Kanal İstanbul'u gezmişsin.

BAŞARIR FOTOĞRAFLARI MECLİS'TE GÖSTERDİ

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Ali Mahir Başarır, Erdoğan'ın Kanal İstanbul güzergahında inceleme yaptığı anların fotoğraflarını gösterdi. Başarır şunları söyledi:

2025-04-09-15-40-46-00-00-43-39-still001.jpg

  • Hiçbir şey yok ve bulamıyorsunuz. Bu çok kötü gözüküyor. Anayla, babayla, eşle, çocukla uğraşmayın. Şimdi, hala cezaevinde. Bunun yolsuzlukla hiçbir alakası yok.
  • AKP'nin yolsuzlukla ilgilenmek gibi bir derdi de yok. Olsaydı inanın birçok eski bakan, tenzih ediyorum sizi, birçok belediye başkanı bugün yargılanırdı. Ben gerçek sebebi göstermek istiyorum. Bakın burası Kanal İstanbul. Bu da 28 Şubat'ta Cumhurbaşkanı'nın üzerinde yaptığı gezi. Bu. Ve buna karşı çıkan bir belediye başkanı, Cumhurbaşkanı adayı bugün cezaevinde. Gerçek sebep bu. İstanbul'un rantı ve Kanal İstanbul.

Başarır'ın fotoğrafını gösterdiği anların olduğu videonun da sosyal medyadan paylaşıldığı görüldü. Erdoğan'ın 28 Şubat'ta gezi yaptığı iddia edildi.

screenshot-2025-04-09-at-15-48-22-1-xte-etkili-haber-cumhurbaskani-erdoganin-28-subat-2025te-kanal-istanbul-guzergahini-havadan-inceleyerek-calismalar-hakkinda-bilgi-aldigi-ogrenildi-https-t-co-aiuxuwmy6x-x.png
Görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı

TURPLAR HEYBEDE...

CHP'nin 16 milyona yakın oyla seçilen Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart'ta gözaltına alınmış, 23 Mart'ta tutuklanmıştı. İmamoğlu'ndan önce CHP'li belediyelere dönük soruşturmalar başlamıştı. AKP'nin tek bir Meclis üyesi olmayan Beşiktaş'ın seçilmiş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın tutuklanmasının ardından Erdoğan'ın, "Turpların büyüğü heybede" sözleri tartışma yaratmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın yasal yetkilerini aşarak soruşturmalar hakkında bilgi önceden ve süreç boyunca bilgi sahibi olduğunu ima ettiğini belirtip duruma tepki göstermişti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi