İYİ Parti'den Sonra Demokrat Parti de Kaynıyor: GİK Toplantısında Kılıçlar Çekildi

İYİ Parti'den Sonra Demokrat Parti de Kaynıyor: GİK Toplantısında Kılıçlar Çekildi
Seçim yenilgisinin ardından ilk değişim İYİ Parti'den gelse de seçimlerde Türkiye geneli yüzde 0.2 oy alan Demokrat Parti'de de bir değişim yaşanabilir. Partililerin olağanüstü kurultay baskısı yaptıkları öğrenilirken Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy'un genel başkanlık koltuğu için kurultayda aday olabileceği konuşuluyor.

Yerel seçimlerin ardından düşük oy alan partiler kaynamaya başladı. Siyasi partiler yerel seçim muhakemesi yapıyor. Özellikle seçimlerde ağır bir hüsran yaşayan İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi.. Her ne kadar İYİ Parti'de bir değişim yaşansa da parti içerisindeki sancı devam ediyor.

'DELEGELER MUTSUZ' İDDİASI

Aynı sancıların bir benzeri Demokrat Partisi'nde yaşanıyor. Partinin genel kurulu 2025 tarihinde. Ancak seçim sonuçlarından mutsuz olan delegeler bir olağanüstü genel kurultay yapılmasını istiyor. Edindiğimiz bilgilere göre ise mevcut başkan Gültekin Uysal bu teklife sıcak bakmıyor.

Aksoy Konuştu Ortam Buz Kesti

Kulağımıza gelen duyumlara göre suların kaynadığı Demokrat Parti'de geçen hafta yapılan Genel İdare Kurulu toplantısı oldukça gerilimli geçmiş. Hatta kılıçlar çekilmiş denebilir. Toplantıda delegenin mutsuzluğuna dikkat çeken İlay Aksoy olağanüstü genel kurultaya gitme çağrısı yapmış. O konuştuğu sırada ortam buz kesmiş. Başkan Uysal oldukça gerilmiş.

Aksoy'un olağanüstü kurultaya gidilmesi halinde Gültekin Uysal'ın karşısına çıkacağı partide konuşulanlar arasında. İddiaları sormak için İlay Aksoy'u aradık. Ancak parti teammülleri gereği konuşmasının doğru olmayacağını aktardı.

Konuştuğumuz partililer 7 başlık altında tabanın şikayetlerini dile getiriyor.

  1. Merkez’deki boşluk giderek çoğalıyor. İnsanlar uzlaşan siyasi partilerde değil “makul” merkezde birleşmek istiyor. Hamasi değil gerçekçi politikalar görmek istiyor.
  2. ⁠Genel Başkan güncel konular hakkında bir fikir beyan etmiyor, duruş sergilemiyor. Böylece büyüme imkanımız yok çünkü yeni kitle oluşturamıyorlar.
  3. ⁠Özellikle Süleyman Demirel dönemindeki kalkınmalar Türkiye’nin sanayide önünü açarak dünya ile rekabet eder hale getirdi. Şu anki kadrolarda böyle bir vizyon yok. Değişen Türkiye’yi okuyamıyor, ihtiyaçlarına refleks göstermiyor.
  4. ⁠Partiler hala yeni Anayasa konusunda tutumuzu bilmiyorlar.
  5. ⁠Genel başkanın Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlaması parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı. 6. Parti tabanı Türkiye'nin normalleşmesi için güçlü bir merkez oluşturabilir şansını yakalamışken DEVA ve Gelecek Partisi gibi siyasal islamcıların bu kadar milletvekili almasını kabullenemiyor.
  6. Genel merkez binasının durumu. Yönetimin binayı satışa çıkartabileceğine dair iddialar var. Bu durum da taban da rahatsızlık yaratıyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi