HDP'li Kerestecioğlu, Halk TV'de anlattı: AKP-HDP görüşmesinde neler konuşuldu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki AKP heyetinin HDP ziyaretine ilişkin ayrıntıları HDP'li Kerestecioğlu, Halk TV ekranlarında anlattı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in Ankara'dan programına konuk oldu. Kerestecioğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki AKP heyetinin dün HDP'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Elimizde henüz metin yok'

Ellerinde henüz bir metin olmadığını belirten Kerestecioğlu, "Yetkili kurullarımız da tartışıyor ve değerlendiriyor. Bence biraz ondan sonrasına bırakalım ama sonuçta bizim özgürlükler ile ilgili duruşumuz nettir zaten. Yani ben de bir feminist olarak zamanında 28 Şubat'ta da o dönemde de başörtüsü yasaklarına karşı çıkmış insanlardan biriyim" dedi.

AKP'nin Anayasa teklifinin içine LGBTİ+'ların ötekileştirilmesi maddesinin konulmasına tepki gösteren Kerestecioğlu, "Bir miktar oy kazandıracağını düşünüyorlar. Yani o çevrelerin özellikle belli oylarına talipler ama insan hakları, haklar ve özgürlükler bizim için tasnif edilerek tartışılabilecek bir şey değil" şeklinde konuştu.

'Siyasetin çirkin oyunları'

LGBT Hakları Komisyonu'ndan bir meslektaşının ziyaretine geldiğini belirten Kerestecioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Onlar da her ay bir bülten hazırlayacaklar ve kendi yaşadıkları sorunları neler yaşadıklarını bizlere de aktarmak için. Şimdi bu birçok partinin aslında birçok partiye mensup ya da işte destekleyen yurttaşlar tarafından da yanlış anlaşılan bir şey. Özendirme, propaganda vesaire diye bir şey söz konusu değil. Haklar herkes için vardır. Dolayısıyla bu önerilebilecek olan şeyler aslında anayasaya aykırıdır. Çünkü anayasada gerçekten eşitlik ilkesi vardır. Özgürlükler de haklar da herkes için. LGBT yurttaşlar için de düşünsünler. Yani onlar da herkesle aynı haklara, eşit haklara ve özgürlüklere sahiptirler dolayısıyla. Bunlar hakikaten siyasetin oyunları ve çirkin oyunları bence.

'Hepsi Ensar Vakfı'na devredildi'

Hiçbir ülkede ya da hiçbir yerel yönetimde bu şekilde gerçekleşmemesi lazım. Siz gerçekten insanların seslerini, sözlerini duymalısınız. O nedenle mesela bölgeden gelen özellikle iki arkadaşımın Silopi ile ilgili anlattıkları da çok çarpıcıydı. Mesela Silopi'de kadınlar için ulaşım 25 kuruş. Su ise 8 lira. Mesela erkek işi kadın işi diye 1 ayrım yok. Fen işleri imar işleri, buralarda da kadın istihdam ediyorlar ve yüzde 50 şartı var. Şimdi bizde sadece 6 belediye kaldı. Van'da örneğin sığınma evi var. Bunlarla ilgili alt müdürlükler var. Hepsi kapatılıp Ensar Vakfı'na devredildi. Sesler yeterince duyulmuyor."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi