Başkana 'CHP'li belediyeye nasıl geçersin' operasyonu

Başkana 'CHP'li belediyeye nasıl geçersin' operasyonu
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, "İçişleri baronu devleti çürütüyor" başlıklı bugünkü yazısında, eski emniyet amiri Fuat Tuğluoğlu’nun Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na geçmesinin ardından “CHP’li belediyeye nasıl geçersin” tepkisiyle karşılaştığını ve yaşadıklarını yazdı.

Mersin’in 2019’da CHP’ye geçmesinin ardından, belediye başkanı Vahap Seçer’in Fuat Tuğluoğlu’na zabıta daire başkanlığını teklif ettiğini, ancak görevlendirmeyle geçiş için verilen dilekçeye izin çıkmadığını belirten Barış Terkoğlu, “Yukarıdakiler, ‘CHP’li belediyeye nasıl geçersin’ diye tepki gösterdi” diye yazdı.

Terkoğlu yazısında Tuğoğlu’nun emeklilik dilekçesi vererek söz konusu göreve başlamasından sonra memur olan eşi ile 2 kız kardeşi, Mersin’den 3 farklı kente sürüldüğünü aktardı.

Terkoğlu'nun yazısı şöyle:

"Mersin Belediye Başkanlığı’nın zabıta müdürlüğü sayfasını açıyorum. Daire başkanı Fuat Tuğluoğlu olarak görünüyor.

Kimdir Tuğluoğlu anlamak için özgeçmişine bakıyorum.

Eski bir Emniyet müdürü. Hayır, FETÖ ile suçlanan polislerden değil. Poliste FETÖ tasfiyeleri yaşanırken, o terfi etti. Mersin’de, asayiş şube müdürlüğü ve Emniyet müdür yardımcılığına kadar yükseldi.

Derken...

2019’da CHP, belediye başkanlığını kazandı. Başkan Vahap Seçer, zabıta daire başkanlığını, halkın sevdiği Fuat Tuğluoğlu’na teklif etti. Tuğluoğlu, uzun yıllardır görev yaptığı şehri tanıyordu. Mersin’in asayişinden sorumlu polis müdürüydü. Doğal olarak bu göreve en uygun isimdi.

Öyle kolay olmadı. Görevlendirmeyle geçiş için dilekçe verdi. Ancak izin çıkmadı. Yukarıdakiler, 'CHP’li belediyeye nasıl geçersin' diye tepki gösterdi. Sonunda emeklilik dilekçesi verip, polis memurluğundan vazgeçip yeni görevine başladı.

Üç kardeş birden sürgünde

Terkoğlu, Tuğluoğlu'na yapılan operasyonları ve kardeşlerinin sürgüne nasıl gönderildiğini şu sözlerle ifade etti:

"Eski çalışma arkadaşları belediyeye operasyon yapıyordu. Eski amiri olan içişleri bakanı, belediye başkanını terörle itham ediyordu. Haliyle işi zordu. Belediyedeki pek çok ismi suçlasalar da Mersin Emniyeti’ni yakın zamana kadar yöneten Tuğluoğlu’na, neyse ki terörist diyemediler.

Peki ne oldu diyeceksiniz...

Önümde İçişleri Bakanlığı’nın üç tane atama kararı duruyor. Altında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın da imzası var. Hani şu ağabeyinin FETÖ iltisaklı olması nedeniyle hedefte olan bakan yardımcısı.

Tayin edilen üç kişiden biri Pınar Tuğluoğlu. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden 26 Aralık’ta Samsun’a gönderilmiş.

Diğeri Deniz Ünsal. 23 Aralık’ta Mersin’den Kastamonu’ya tayin edilmiş.

Sonuncusu Aliye Yeter. Yine 23 Aralık’ta, Mersin’den alınıp Bartın’da görevlendirilmiş. İsim benzerliği değil...

Pınar Tuğluoğlu, Mersin Zabıta Daire Başkanı’nın eşi. Diğer ikisi de Pınar Tuğluoğlu’nun kız kardeşleri."

Şehit çocuklarına eziyet

"Üç kız kardeşin de polis olmalarının bir sırrı var. O da babaları Niğde Ulukışlalı Ali Doğan. Devletin resmi kayıtları, 22089 sicil numaralı Ali Doğan’ın, 16 Nisan 1980’de şehit olduğunu yazıyor. Gaziantep’te, terör kaynaklı bir kuyumcu soygununu önlemeye çalışırken onlarca kurşunla şehit edilmiş. Hayatını kaybettiğinde en büyük çocuğu Pınar 7, kardeşi Deniz 2 yaşındaymış. En küçük çocuğu Aliye’yi görememiş bile. Annesinin karnındaymış. Babasının ölümünden üç ay sonra doğmuş."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi