Yaşlanmayı yavaşlatmak için saat kaçta uyanmalısınız: Doktorlardan tavsiyeler... Ne zaman uyanmalı ?

Yaşlanmayı yavaşlatmak için saat kaçta uyanmalısınız: Doktorlardan tavsiyeler... Ne zaman uyanmalı ?
Şu anda yaşlanma sürecini yavaşlatmanın birçok yolu var. Bunlara kozmetik prosedürler, plastik cerrahi ve evde bakım dahildir. Ancak pahalı prosedürlere gerek kalmadan yaşlanma sürecini yavaşlatmanın oldukça basit ve son derece etkili bir yolu var. Etrafınızdaki herkesin gençliğinize ve güzelliğinize hayran kalması için yapmanız gerekenleri size anlatıyoruz.

Uykuyla yaşlanma nasıl yavaşlatılır?

Genç görünmek ve iyi uyumak için aynı saatte yatıp uyanmanız gerekir.

En önemlisi yaşa bağlı değişikliklerin, özellikle de yaşlanma sürecinin birçok faktörle ilişkili olmasıdır. Yaşam tarzı, kalıtım, metabolizma, sağlıklı beslenme, günlük cilt ve saç bakımı - bunlar görünüşümüzü önemli ölçüde etkiler. Ancak sağlık ve güzel görünüm için önemli bir koşul daha var: kaliteli uyku

Estetik tıp doktoru , sağlıklı uykunun yaşlanma sürecini önemli ölçüde yavaşlatabileceğini açıklıyor. Bu nedenle uzmana göre güzel ve genç görünmek için sabah 5-7 arası uyanmanız gerekiyor.

Uyku sırasında beyin ve vücut nasıl çalışır?

Doktor, tüm insanların kendi biyolojik saatine sahip olduğunu ancak 19 ila 94 yaş arasındaki yetişkinlerin günde sekiz saate kadar uyuması gerektiğini açıkladı. Elbette 5-6 saatlik uykudan sonra kendini iyi hisseden kişiler var ama çoğu insanın uzun süreli, kaliteli dinlenmeye ihtiyacı var. Bu nedenle uzman, bu şanslı olanların örneğini takip etmeyi tavsiye etmiyor çünkü bu tür durumlar kuralın bir istisnasıdır.
Uyuduğumuzda beynimiz envanter çıkarır, iç organlarımızın işleyişini kontrol eder ve iyileştirir. Geceleri vücut, gücü ve enerjiyi geri kazanmak için aktif olarak çalışır. Dinlenme döneminde gençlik hormonu denilen büyüme hormonu salgılanır. Hücre yenilenmesini kontrol eder ve bağ dokusunun yapımında rol oynar.
Aynı anda uyuyup uyanmanın çok önemli olduğunu açıklıyor. Bu, uyku kalitesini ve dinlenme sırasında vücudun iyileşmesini etkiler. Uzman sabah 5-7'de uyanıp 21-23'te yatmayı öneriyor. Ona göre böyle bir uyku programı vücudun gençlik süresini en iyi şekilde etkileyecektir.

Uyku sorunları nasıl önlenir?
Doktor ayrıca uykusuzluğa ve diğer uyku sorunlarına neden olmamak için nasıl uykuya dalılacağına dair önerilerde bulundu. Asla yatağa bu şekilde uzanmamalısınız; yatağın uyumak için bir yer olduğu gerçeğine beyninizi alıştırmanız gerekir. Aksi takdirde uyku kalitesi önemli ölçüde bozulabilir, çok yüzeysel hale gelebilir.

15 dakika içinde uyuyamazsanız kalkın ve yapacak bir şeyler bulun. Sadece gerçekten uyumak istediğinizi anladığınızda yatağa gitmeniz gerekir. Beynin yatağı kaliteli uyku için bir yer olarak algılaması için bu gereklidir.

Etiketler :